politica

Purtatorul de cuvant al lui Ciorbea imprastie pe Facebook stiri produse de masinaria de propaganda a lui Viktor Orban

Marius Ghilezan, purtator de cuvant al Avocatului Poporului, distribuie prin grupurile politice de pe Facebook stiri emanate de agentia V4NA, o entitate creata la Londra de catre un grup de afaceristi apropiat de premierul Ungariei, Viktor Orban.

„Manfred Weber SI-A TRAS 779.000 de euro de la Parlamentul European fara acte”, este o stire distribuita masiv de Ghilezan pe Facebook. Stirea a fost publicata pe newstandard.news, site infiintat chiar de Ghilezan, si reprezinta o preluare a unor informatii publicate de „agentia de presa” V4NA.

„Corespondentii NEWSTANDARD din Germania sustin ca in micul sat bavarez o casa de 200-300 mp se inchiriaza cu 1.100-1.200 de Euro. Dar Weber a inchiriat doar parterul. Diferenta de pret i-a intrat in buzunar.

Germania nu are un DNA. Manfred Weber este un critic constant al anticoruptiei din tarile est-europene. Recent, in calitate de lider al PPE a recomandat colegilor din Partidul Popular European sa voteze Rezolutia impotriva Romaniei, pe motiv ca tara noastra face pasi inapoi in lupta anticoruptie”, scrie Ghilezan.

Cine a infiintat agentia V4NA

Recent, numeroase agentii de presa internationale au anuntat ca „masinaria de propaganda” a lui Viktor Orban incearca sa isi extinda influenta in plan international, lansand o agentie de presa la Londra. Agentia este infiintata de un grup de afaceristi si politicieni apropiati ai lui Viktor Orban, scrie Reuters. Formatiunea lui Orban a fost recent suspendata din PPE din cauza campaniilor antisemite si rasiste derulate in Ungaria.

Ghilezan, platiti de PSD

In anul 2018, Marius Ghilezan a incasat de la PSD o suma consistenta prin firma Web Interactive Design SRL, aceeasi care patroneaza si site-ul newstandard.news.

„Marius Ghilezan, ‘editorialist’ la Romania libera, dar si consilier al lui Victor Ciorbea la Avocatul Poporului, a incasat si el, prin Web Interactive Design SRL, un ‘mizilic’ de 120.000 de lei de la partidul lui Dragnea”, a scris Newsweek Romania.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

4 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

8 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

8 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

8 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

8 ore ago