Purtatorul de cuvant al PPE: „Guvernul Dancila are credibilitate zero in UE. Premierul si-a vorbit de rau propriul popor”

politica

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan, purtator de cuvant al PPE, a declarat, sambata, la Iasi, ca actuala guvernare are credibilitate zero in Uniunea Europeana si ca din aceasta cauza Romania poate rata oportunitatile preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Siegfried Muresan a spus, intr-o conferinta de presa, ca presedintia Consiliului UE este cea mai buna oportunitate pe care Romania o are de cand a devenit membru UE, pentru ca putem influenta marile decizii europene, dar si sa punem teme romanesti pe agenda UE.

„Guvernul PSD – ALDE condus de Viorica Dancila are in acest moment zero credibilitate in UE si mi-e teama ca acest guvern va rata oportunitatile pe care aceasta presedintie le poate aduce Romaniei. Inseamna ca acesti oameni nu vor putea obtine nimic pentru romani in urmatorii ani si s-a vazut asta chiar in ultimele saptamani cand au fost cateva decizii importante pentru Romania la nivel european”, a declarat Siegfried Muresan, citat de news.ro.

Potrivit lui Muresan, Guvernul Dancila a pierdut increderea Uniunii Europene, precizand ca nicaieri in Europa un premier nu isi vorbeste de rau propriul popor, asa cum s-a intamplat la noi, prin „catalogarea protestatarilor pasnici drept violenti” la mitingul din 10 august.

„Un alt motiv pentru care UE are zero incredere in Viorica Dancila si in guvernul sau este modul in care conduce economia. In urma cu doi ani de zile, cand PSD-ALDE au venit la guvernare, Romania avea inflatie de zero la suta. Am ajuns statul UE cu cea mai mare inflatie dupa doi ani de guvernare PSD- ALDE, de peste cinci la suta si cu un deficit in crestere”, a declarat Siegfried Muresan.

Europarlamentarul PNL a spus ca actuala guvernare nu a depus niciun mare proiect de infrastructura la Bruxelles pentru atragerea banilor europeni.

„Sunt fonduri care ne asteapta. Pe 11 octombrie premierul Dancila a anuntat ca pana pe 15 octombrie va depune proiectul privind soseaua de centura a Bucurestiului. Va anunt ca pana acum, la finalul lunii noiembrie, nu l-a depus. Sunt prevazute fonduri europene si pentru autostrada Iasi-Targu Mures. Stiti cat de greu se proiecteaza o autostrada peste Carpati. Un studiu de fezabilitate bine facut inseamna jumatate din munca facuta, sunt fonduri europene prevazute, insa trebuie doar sa le ceara si sa depuna proiectul, iar din 2021 sa inceapa lucrarile”, a declarat Siegfried Muresan.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: