Puscariasul Adrian Nastase se baga in seama. Il acuza pe Klaus Iohannis ca l-a plagiat

politica

Adrian Nastase a declarat ca presedintele Klaus Iohannis a preluat tema de campanie pe care a avut-o la alegerile prezidentiale din 2004 si anume „Normalitatea”. Fostul premier se intreaba daca gestul nu este o recunoastere tardiva a actualului sef al statului a programului sau de atunci.

„Am constatat ca unul dintre candidatii la prezidentiale – Klaus Iohannis – a preluat tema mea principala de campanie, de la alegerile pentru prezidentiale, din 2004. Tema preocuparii pentru «normalitate» a fost prezentata in numeroase documente si conferinte pe care le-am sustinut in perioada 2002-2004 si este sintetizata in volumul «Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernarii», publicata in 2004, ca suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesata on-line si pe site-ul meu”, a scris Adrian Nastase, duminica pe blogul personal.

Acesta reda si un fragment din cartea respectiva.

„Teza fundamentala a acestei viziuni este ca prima sarcina a guvernarii este de a crea in realitatea romaneasca o zona a normalitatii si, apoi de a asigura extiderea acestei zone in intreaga societate. «Normalitate» inseamna bunastare si libertati pentru indivizi, viata activa si responsabila pentru comunitati, precum si integrare si rol international semnificativ pentru societatea romaneasca. Cred ca am facut pasi importanti in toate aceste directii”, arata fragmentul din volum, citat de Nastase.

„Preluarea acestei teme, este oare o recunoastere tardiva din partea actualului presedinte a programului pe care l-am sustinut in 2004? Intrebarea are cu atat mai mult sens cu cat, asa cum ne amintim, Klaus Iohannis, in 2004, l-a votat pe Basescu presedinte!”, a conchis fostul premier.

Sloganul de campanie al presedintelui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie este „Iohannis, Presedintele Romaniei. Pentru o Romanie Normala”.

De asemenea, la Scoala de Vara a Tineretului Liberal si Adunarea Regionala a organizatiilor PNL Sud-Est, sambata la Constanta, Klaus Iohannis a lansat atacuri la PSD si a vorbit despre Romania normala pe care si-o doreste.

„Eu vreau sa construim Romania normala, Romania puternica, adica un stat functional, cu institutii eficiente, puse in slujba cetateanului. Proiectul Romaniei normale este un efort colectiv, iar PNL va fi motorul acestei viitoare constructii, iar alaturi de noi vor veni acele partide democratice si pro-europene care sunt capabile sa puna interesul public mai presus de mizele si orgoliile personale. Alaturi de noi vor fi organizatiile civice si toti cetatenii care doresc sa se implice”, a afirmat presedintele Iohannis, in discursul sustinut in fata liberalilor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: