Puscariasul Severin: „Cine vrea sa ma scoata pe mine din Atheneul roman, trebuie sa ma scoata si din memoria Europei”

politica

Fostul puscarias Adrian Severin revine cu noi atacuri la adresa celor care au criticat prezenta sa in loja oficiala a Ateneului Roman la ceremonia de preluare a presedintiei Consiliului UE de catre Romania. Protestatarii care s-au aflat in strada, langa Ateneu, sunt catalogati drept „fascisti”.

Intr-un text publicat pe DC News, site sustinator al PSD, Severin afirma ca protestele la adresa prezentei sale la Ateneu reprezinta o „mizerie fascista”.

„Daca in sala, macar de ochii si pentru linistirea constiintei inaltilor oaspeti europeni, altminteri vinovati de intretinerea dezbinarii in politica interna romaneasca, s-a mimat unitatea si buna cuviinta, in strada si pe retelele sociale s-a facut din acest moment, care ar fi trebuit sa fie unul de mandrie si de afirmare a demnitatii nationale, un alt prilej de scandal si de pervertire a valorilor democratice. Caci a afirma abuziv dreptul la protest ca atribut al democratiei, fara sa observi ca in democratie libertatea nu exista fara reguli si ca exercitiul drepturilor nu poate avea loc fara a raspunde pentru incalcarea obligatiilor aferente lor, inseamna tocmai violarea ordinii democratice. Tot astfel cum nesocotire a regulilor democratice este pretentia unei minoritati vocale si violente (in orice caz in limbaj) de a reprezenta vointa unei intregi natiuni care nu a mandatat-o, pentru a infirma verdictul urnelor si a impune aplicarea unui cod penal ‘popular’, decretat in afara procedurii parlamentare.

Si de aceasta data pretextul protestului a fost opozitia fata de guvernarea tarii de catre „penali”. Asta chiar daca cei care guverneaza au fost alesi de cetateni, iar inculparile si condamnarile penale ale unora dintre ei s-au produs sub efectul unei odioase justitii selective, despre care astazi se stie (fara a se fi descoperit inca totul) ca a incalcat toate regulile unui proces echitabil. In orice caz, daca anumite categorii de persoane ar trebui excluse de la conducerea statului, ca o sanctiune sau ca un act de igiena, aceasta se poate face numai pe baza legii iar nu a faradelegii, prin lustratie iar nu prin linsaj.

Spre a dovedi justetea demersului, protestatarii s-au repezit asupra prezentei in incinta Atheneului a ‘oamenilor politici injositi de o justitie primitiva’, la care se referea ambasadorul Lupes. Persoana mea a facut tinta acestor atacuri cu o predilectie si o virulenta dusa pana la accente tipic fasciste, care au socat chiar si pe cei mai ingaduitori cu asemenea iesiri.

Mai intai trebuie precizat ca selectia invitatilor, facuta de organizatori, a fost conforma tuturor standardelor lumii civilizate. Au fost invitati fostii sefi de state, fostii prim ministri, fostii ministri de externe etc care au condus destinele tarii pe drumul european catre integrarea in UE. Pe ce criterii ar fi trebuit exclusi din sala cand ei nu pot fi exclusi din istorie?

Lor, primul ministru a facut gestul elegant de a le multumi pentru contributia adusa. O contributie care a deschis drumul Romaniei catre conducerea uneia dintre cele mai importante institutii ale UE – speram, spre binele Europei si spre binele ei. Unii dintre acestia, din nefericire sunt, uneori cu certitudine iar alteori cu mare probabilitate, fosti condamnati politici. Invitarea lor a fost vazuta de cei mai multi – romani si straini – ca un act de dreptate, ca o compensatie simbolica. O minoritate otravita de ura o refuza strident”, afirma Severin pe DC News.

Severin a tinut sa aduca aminte despre „realizarile” sale din trecut, afirmand ca „Cine vrea sa ma scoata pe mine din Atheneul roman, trebuie sa scoata si acest fapt din memoria Europei”.

„Deocamdata eu sunt singurul roman al carui nume este pomenit in volumul oficial al documentelor Conventiei pentru viitorul Europei, for care a produs substanta actualului Tratat al UE, pentru propunerile facute si incluse in documentul final. Regulile dupa care se conduc sau trebuie sa se conduca demnitarii europeni veniti la Bucuresti in aceste zile includ si contributia mea. Memorialistica europeana le mentioneaza de asemenea, sub semnatura unor autori de prestigiu ca Alain Lamassoure sau Pervanche Beres. Ele reprezinta contributia romaneasca autentificata la dezvoltarea dreptului european. Alaturi de aportul romanesc original la constructia dreptului international al lui Nicolae Titulescu (si el impins in dizgratie la timpul sau) si al pe nedrept uitatului Vespasian Pella. (Nu suntem multi.) Cine vrea sa ma scoata pe mine din Atheneul roman, trebuie sa scoata si acest fapt din memoria Europei. De ce am face-o? Pentru a da urmari neprevazute de vreo lege unei farse jurnalistice dublate de o farsa judiciara? Asta ne-o dorim?

Tot eu sunt romanul care, dupa Nicolae Titulescu si Corneliu Manescu, a fost ales cu titlu personal in fruntea unei organizatii internationale de prim rang – Adunarea Parlamentara a OSCE. Au observat-o distinsi oameni de cultura precum profesorii Dinu Giurescu, Mircea Malita sau Dan Haulica. Nu si de culturnicul paukerist Mihai Sora care si-a ales sa protesteze, vorba lui Adrian Nastase, sub podoabele calului de bronz al lui Carol I din fata Atheneului.

In calitatea respectiva am cooperat cu liderii UE, in unele situatii fiind chiar conducatorul unor misiuni comune de succes. Sa nu mai vorbim de toate astea si sa nu folosim ascendentul astfel creat, pentru ca niste dusmani ai Romaniei au ales sa-l excluda pe unul de al nostru din viata politica, unde le facea prea multa umbra?! Pentru cei care au dorit aceasta, prezenta mea in sala Atheneului a fost un act de afirmare a demnitatii noastre suverane. Orice lider european bine informat nu avea a se mira, caci toti cunosc perfect dedesubturile politice ale acestei tenebroase afaceri, pe care responsabilii romani de la vremea respectiva au gestionat-o cu servilism, atunci cand nu a fost vorba de tradare”, a mai scris Severin.

Mai mult despre: ,

Comentarii: