„Puscariasule!”. Cum a fost intampinat Dragnea la DNA. Nimeni nu a venit sa il sustina, nici macar Codrin – Video

politica

Liviu Dragnea a fost adus, vineri dimineata la sediul DNA, unde a aflat ca a devenit inculpat in dosarul Tel Drum. El a fost intampinat de protestatari, care i-au strigat „Puscariasule!”.

Nimni nu a venit sa isi manifeste sustinerea fata de Liviu Dragnea.

„Maine sunt citat la DNA in dosarul cu Tel Drum care brusc, dupa 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu putin timp inainte de campania electorala. Sa se discute despre acest dosar in care – si daca ma intrebi de ce sunt acuzat, sincer nu stiu. Era vorba despre doua drumuri facute cu fonduri europene. Drumurile exista. Eu sunt acuzat ca in timpul mandatului meu s-au facut doua drumuri importante din judetul ala”, a declarat Dragnea intr-un interviu acordat din inchisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Dragnea se considera nevinovat si crede ca va fi folosit in contextul campaniei electorale.

”Pe citatie scrie ca ma cheama sa-mi aduca la cunostinta calitatea de inculpat. Sigur o sa fiu folosit, e stravezie strategia, e limpede. Nu s-a operat demult in dosarul asta”, a afirmat Dragne

In noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmarire penala sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul, intr-un dosar in care sunt urmarite penal alte opt persoane, intre care reprezentanti ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri.

Grupul, initiat in anul 2001, are ca principal scop obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice, prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spun procurorii DNA.

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a dat publicitatii la acel moment un comunicat, mentionand ca DNA a subliniat rolul OLAF si amintind ca Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor in acest caz si inceperea actiunii judiciare. Directorul institutiei considera ca este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitiva cu atoritatile nationale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: