„Puternica” Dancila iar e facuta praf. Iohannis i-a ironizat „erorile de exprimare si logica” in fata elevilor

politica

Numeroase critici dure ale presedintelui Iohannis la adresa gyvernarii PSD in cadrul discursului sustinut cu ocazia inceperii noului an scolar. Klaus Iohannis s-a referit la „erorile de exprimare” ale liderilor PSD si la cazul Caracal.

Atacurile lui Iohannis la adresa PSD, transmise in timpul discursului sustinut la Scoala Gimnaziala Ferdinand I din Bucuresti:

– Ati vazut insa si voi, dragi copii, unii politicieni se tem de scoala! Aici, in scoala, sunt formati oamenii care le taxeaza erorile de logica si, mai nou, destul de des, de exprimare.

– Vedem cum, in loc sa fie adoptate masuri pentru cresterea calitatii educatiei, se prefera masuri de facilitare a fraudei la bacalaureat. Cum se incearca reducerea numarului celor care ajung sa sustina examenul de evaluare nationala. Sau cum se propune repartizarea automata spre scoli profesionale a celor care iau medii mai mici, in loc sa avem organizarea unor evaluari credibile de aptitudini.

– In acelasi timp, educatia oferita de scoala este o oportunitate pentru Romania de a se normaliza, de a se transforma si de a se pregati pentru o Europa si o lume in profunda schimbare, o lume care nu asteapta dupa cei care sunt captivi in practici anacronice, in coruptie sau in metehne comuniste

– Este tot de datoria autoritatilor sa asigure un drum sigur catre scoala. Dar iata ca si aici exista tergiversari in organizarea si decontarea transportului elevilor, ba, mai mult, exista demersuri ale Guvernului care scot transportul rutier judetean din aria serviciilor publice. Astfel, copiii sunt expusi riscurilor atat in interiorul scolii, cat si in drumul catre scoala. Aceste dovezi de nepasare trebuie sa inceteze.

Mai mult despre: ,

Comentarii: