Putin ameninta Kievul ca atacurile in forta abia urmeaza: Sa vedem cum merge contraofensiva. Si cum se termina

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a promis ca nu va opri atacul asupra Ucrainei pana nu va „elibera” Donbasul si a incercat sa minimizeze contraofensiva in forta a Kievului.

„Autoritatile din Kiev au anuntat o contraofensiva. Bine, sa vedem cum merge si cum se termina”, a raspuns Putin, ranjind, jurnalistilor prezenti la conferinta pe care a sustinut-o dupa summitul Organizatiei de Cooperare de la Shanghai care a avut loc in Samarkand, in Uzbekistan,

Presedintele rus a acuzat din nou Kievul ca ar refuza negocierile.

„Au anuntat ca vor victoria pe campul de lupta. Cu steagul in mana. Asta incearca acum sa faca”, a adaugat el, potrivit Meduza.io.

Despre mersul „operatiunii speciale”, Putin sustine ca merge incet, dar sigur.

„Scopul operatiunii speciale nu este negociabil – sa eliberam intreg Donbasul. Ofensiva noastra in Donbas nu se va opri. Merge incet, dar constant, gradual, armata rusa ocupa noi si noi teritorii. Nu luptam cu intreaga armata, ci doar cu soldati voluntari. Nu ne grabim”.

Putin a spus ca nu e deranjat de faptul ca presedintele turc s-a oferit de multe ori sa negocieze cu Zelenski si considera ca Erdogan are o contributie importanta la „normalizarea situatiei”.

El a acuzat ucrainenii de „atacuri teroriste” si lovituri menite sa distruga infrastructura civila.

„Pana acum am raspuns cu retinere. Deocamdata. Daca situatia se va dezvolta in continuare astfel, raspunsul nostru va fi mai dur. Recent, fortele armate ruse au lansat cateva lovituri de impact”, a conchis Putin.

Comentarii: