Categories: actualitate

Putin anunta incheierea mobilizarii partiale. 222.000 din cei 300.000 de rezervisti estimati au fost deja mobilizati

Rusia ar trebui sa incheie mobilizarea partiala in doua saptamani, a declarat, vineri, presedintele Vladimir Putin, care a dus la fuga a mii de barbati din tara, potrivit Reuters.

De asemenea, Rusia nu ar mai avea planuri „deocamdata” de a efectua lovituri aeriene masive precum cele de saptamana aceasta, cand a tras peste 100 de rachete cu raza lunga de actiune in tinte din intreaga Ucraine.

Putin a ordonat mobilizarea in urma cu trei saptamani, ca reactie la infrangerile Rusiei pe campul de lupta. El a proclamat, de asemenea, anexarea a patru provincii ucrainene partial ocupate si a amenintat ca va folosi arme nucleare.

In anumite parti ale Rusiei, mobilizarea a dus la primele critici publice la adresa autoritatilor de la inceputul razboiului.

Autoritatile au recunoscut ca s-au facut unele greseli in stabilirea celor care urmau sa fie chemati. Membrii minoritatilor etnice si rezidentii din zonele rurale s-au plans ca au fost recrutati la rate mai mari decat etnicii rusi.

Aparand ordinul de mobilizare, Putin a declarat intr-o conferinta de presa la sfarsitul summitului din Kazahstan ca linia frontului este prea lunga pentru a fi aparata doar cu soldati angajati.

El a spus ca 222.000 din cei 300.000 de rezervisti estimati au fost deja mobilizati. „Cred ca in aproximativ doua saptamani se vor termina toate activitatile de mobilizare”, a spus Putin.

De la inceputul mobilizarii, fortele ruse au continuat sa piarda teren in estul si in sudul Ucrainei.

Un oficial occidental a declarat ca o parte dintre trupele recent mobilizate au ajuns deja pe front si au suferit pierderi, iar prezenta lor este putin probabil sa schimbe situatia in favoarea Moscovei.

„Este clar ca au o pregatire foarte, foarte slaba si echipament foarte, foarte prost si acesta este motivul pentru care spunem ca este cu adevarat putin probabil sa aiba un impact pozitiv pe termen scurt”, a spus oficialul.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

O oră ago

Fostul sef al Politiei Costinesti a refuzat sa fie testat dupa ce a fost prins conducand „imprudent” prin Mangalia. S-a ales cu dosar penal

Fostul sef al Politiei Costinesti a fost prins in trafic, marti, in timp ce conducea…

32 de secunde ago

SUA vor o forta multinationala cu participarea statelor arabe in Gaza. Trei state arabe au anuntat ca sunt dispuse sa trimita trupe

Administratia Biden incurajeaza statele arabe sa se alature unei forte de mentinere a pacii care…

6 minute ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

O oră ago

Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporta droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei…

41 de minute ago