actualitate

Rusia foloseste pe fronturile din estul Ucrainei fosti mercenari Wagner care au luptat in Africa, avertizeaza serviciile secrete britanice

Serviciul britanic de informatii al apararii a declarat ca Rusia isi intensifica razboiul impotriva Ucrainei cu resurse alocate anterior pentru Africa, inclusiv pentru Corpul african, care include fosti wagnerieni.

Analiza serviciile secrete britanice indica faptul ca, in ultima saptamana, Rusia a desfasurat unitati ale Corpului african al Ministerului Apararii (MoD) alaturi de trupele regulate rusesti si de unitatile Storm Z in timpul ofensivei asupra orasului Vovceansk, transmite Ukrainska Pravda.

„Corpul african al Ministerului rus al Apararii, care a aparut in decembrie 2023, este format din peste 2.000 de soldati si ofiteri obisnuiti, precum si din mercenari experimentati, dintre care multi au servit anterior in Grupul Wagner. Este foarte probabil ca detasamentele Corpului Africii sa fi fost desfasurate anterior in Siria, Libia, Burkina Faso si Niger”, se arata in analiza.

Este aproape sigur ca Ministerul rus al Apararii a redistribuit unitati ale Corpului African la granita cu Ucraina in cursul lunii aprilie 2024, in pregatirea acestei ofensive. Serviciile secrete britanice au declarat ca este foarte probabil ca Rusia sa isi consolideze razboiul impotriva Ucrainei cu resurse alocate anterior pentru Africa.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

14 minute ago

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

26 de minute ago

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

2 ore ago