externe

Un ofiter de politie din Marea Britanie a fost demis dupa ce si-a numit colega „romanca proasta”

Un ofiter de politie din Croydon care si-a numit colega „romanca proasta” dupa ce aceasta ii solicitase sprijinul pentru problemele pe care le avea la computer a fost concediat.

O comisie disciplinara s-a sesizat dupa ce Huw Harris, ofiter la sectia de politie din Croydon, a facut aceasta remarca catre colega sa, Oana Girboan, pe 6 septembrie 2022, scrie cotidianul The Standard.

Cand ea a spus ca se va plange de acest comportament, barbatul i-a raspuns, zeflemitor: „Nimeni nu te va crede”.

Harris a declarat in fata comisiei ca vorbele sale au fost doar o gluma proasta si ca ii pare sincer rau ca le-a rostit.

El a precizat ca au lucrat bine impreuna si ca alti membri ai echipei, dar nu si PC Girboan, il numisera anterior, in gluma, „rahat galez”.

Comisia a declarat: „Harris a facut acel comentariu pe moment, fara sa se gandeasca cu adevarat la ceea ce avea de gand sa spuna. Cu toate acestea, comisia a constatat, de asemenea, ca, avand in vedere pregatirea sa ca ofiter de politie si constientizarea aparenta a faptului ca un astfel de comentariu ar echivala cu un limbaj ofensator si rasist, ar fi trebuit sa se opreasca din a folosi un astfel de limbaj, oricat de spontan ar fi fost”.

Comisia a adaugat ca, desi in sectia de politie din Croydon erau frecvente injuraturile, „insultele rasiste” au fost „deosebit de ofensatoare”.

Ofiterul, care servea in cadrul Politiei metropolitane din 2018, a fost concediat fara preaviz.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Ana Birchall va candida la Presedintia Romaniei. Ea a avut pozitii dure fata de Gabriela Firea si Florin Iordache dupa ce a fost exclusa din PSD

Ana Birchall, fost ministru PSD al Justitiei, isi va depune candidatura la Presedintia Romaniei, au…

37 de minute ago

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

4 ore ago

Biroul Electoral confirma ca sunt cazuri de „frauda” in Sectorul 2. Mihaiu: „In sfarsit, BES constata cazuri de frauda si sesizeaza organele de urmarire penala”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunta ca Biroul Electoral de sector a constatat cazuri de…

32 de minute ago

Razbunarea Chinei. Beijingul lanseaza o ancheta antidumping privind importurile de carne de porc din UE

China a anuntat luni ca a lansat o investigatie antidumping privind importurile de carne de…

57 de minute ago