externe

Putin avertizeaza in legatura cu manevrele „neprogramate” din Marea Neagra: „Este o provocare serioasa pentru noi”

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat sambata ca manevrele neprogramate ale NATO in Marea Neagra reprezinta o provocare serioasa pentru Moscova si ca Rusia nu are nimic de-a face cu criza migratiei dintre aliatul sau, Belarus, si Uniunea Europeana, transmite AFP, citata de Agerpres.

”Statele Unite si aliatii lor din NATO efectueaza exercitii neprevazute in Marea Neagra. Nu doar cu un grup naval destul de puternic, ci si cu aviatie, inclusiv aviatie strategica. Este o provocare serioasa pentru noi”, a declarat Putin la postul Vesti.

Totodata, intr-o serie de comentarii publicate pe site-ul Kremlinului, Putin a declarat ca spera ca presedintele belarus Aleksandr Lukasenko si cancelarul german Angela Merkel sa discute direct despre criza de la granita polono-belarusa si ca migrantii – in marea lor majoritate din Orientul Mijlociu – doresc sa ajunga in Germania.

”Vad ca toata lumea o stie. Nu avem nimic de-a face cu ce se intampla acolo”, a declarat totodata Putin pentru postul Vesti, intr-un interviu difuzat sambata, dupa ce mai multe voci occidentale l-au acuzat in aceasta saptamana pe presedintele rus ca a pus la cale impreuna cu Minskul trimiterea de migranti la frontiera belaruso-poloneza, aminteste AFP.

In acelasi timp, Putin l-a avertizat pe Lukasenko sa nu blocheze pe teritoriul belarus tranzitul de gaz rusesc catre Europa, potrivit EFE. „Acesta ar presupune o grava afectare a sectorului energetic al Europei si nu ar ajuta la dezvoltarea relatiilor noastre cu Belarusul”, a atentionat liderul de la Kremlin.

Joi, in plina criza a imigratiei la frontiera belaruso-polona, unde sunt stationati cateva mii de migranti care incearca sa intre in Polonia, Lukasenko a amenintat sa blocheze tranzitul de gaz rusesc prin gazoductul Yamal-Europa daca Bruxellesul adopta „sanctiuni inacceptabile” impotriva regimului sau.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

11 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

11 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

11 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

11 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

11 ore ago