externe

Putin nu mai vrea sa fie vazut. Reuniune misterioasa a Consiliului de Securitate al Rusiei

Presedintele rus Vladimir Putin a abordat vineri in Consiliul de Securitate al Rusiei conflictul cu Ucraina si repercusiunile sale internationale, a anuntat Kremlinul pe website-ul sau, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Spre deosebire de alte reuniuni din cadrul Consiliului, de la aceasta nu au fost transmise imagini.

”Actuala situatie internationala a fost discutata la reuniune si a continuat schimbul de opinii cu privire la operatiunea speciala desfasurata in Ucraina de Fortele Armate Ruse”, potrivit declaratiei Kremlinului.

”Presedintele a informat in mare detaliu participantii despre numeroasele sale discutii internationale”, se mai arata in text.

Mai devreme in aceeasi zi, Putin i-a spus cancelarului german Olaf Scholz intr-una din aceste discutii ca atacuri ucrainene cu rachete au vizat zone rezidentiale din orasele Donetk si Makivka si ca „aceste crime de razboi au fost ignorate de Occident”.

Putin insusi a fost descris de omologul sau american Joe Biden drept un ”criminal de razboi” pentru victimele comise in timpul invaziei in Ucraina, afirmatii catalogate de purtatorul de cuvant al Kremlinului ca fiind ”inacceptabile si de neiertat”.

Raspunderea finala pentru toate crimele de razboi comise de armata rusa in Ucraina ii revine presedintelui Vladimir Putin, a declarat vineri ministrul britanic al fortelor armate, James Heappey, citat de dpa.

In acelasi timp insa, intregul lant de comanda militar rusesc se face responsabil pentru actiunile intreprinse, a adaugat el.

„Este clar ca lumina zilei ceea ce se intampla in prezent la Mariupol. Rusii utilizeaza fara discernamant artileria si tirurile cu rachete pentru a distruge un oras pe care nu pot sa-l cucereasca prin mijloace militare. Este o tactica barbara”, a declarat ministrul britanic al fortelor armate pentru Sky News.

„Dovezile adunate sugereaza foarte mult crime de razboi comise in Ucraina. Vina pentru crimele de razboi ii revine in mod absolut liderului guvernului rus, omul care a decis sa faca toate acestea in primul rand”, a subliniat ministrul britanic.

„Nu doar Putin se face responsabil intr-un final pentru crime de razboi in Ucraina, pe masura colectarii de probe persoane concrete vor fi trase la raspundere”, a spus el.

„Nicio persoana din lantul de comanda al armatei nu se poate ascunde in spatele reglementarilor militare si sa spuna ca doar urmeaza ordinele primite”, a afirmat James Heappey.

„Si acestia sunt vizati de anchetele penale privind crimele de razboi in Ucraina. Aceasta este o pata pe natiunea rusa”, a mentionat inaltul responsabil britanic.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

11 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

11 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

11 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

O oră ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

11 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

11 ore ago