PUTIN se implica in noul razboi dintre Armenia si Azerbaidjan. Mesaj dur al liderului rus

externe

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, „este profund ingrijorat in legatura cu informatiile privind reluarea actiunilor armate in Nagorno-Karabah si indeamna partile implicate in conflict la „incetarea imediata a focului”, a anuntat sambata secretarul de presa al Kremlinului, Dmitri Peskov, informeaza TASS, RIA Novosti si AFP, citate de Agerpres.

„Presedintele Putin indeamna partile implicate in conflict la incetarea imediata a focului si retinere, pentru a nu admite noi pierderi de vieti omenesti”, a spus Peskov.

„In ultima vreme, atat ca urmare a unor eforturi trilaterale (Rusia, Armenia, Azerbaidjan), cat si a unor eforturi internationale (Grupul de la Minsk al OSCE pentru Nagorno-Karabah, format din Rusia, Franta si SUA) au fost intreprinse o serie de actiuni menite sa duca la reglementarea conflictului”, a adaugat purtatorul de cuvant al Kremlinului, precizand ca liderul rus „regreta faptul ca situatia a escaladat din nou la o confruntare armata”.

In dimineata zilei de sambata, Azerbaidjanul si Armenia au anuntat o acutizare dramatica a situatiei in Nagorno-Karabah, partile acuzandu-se reciproc de actiuni ofensive active.

Azerbaidjan si Armenia, doua foste republici sovietice din sudul Caucazului, sunt in conflict de la sfarsitul anilor 1980 asupra Nagorno-Karabah. Populat in majoritate de armeni dar alipit Azerbaidjanului in epoca sovietica, Nagorno-Karabah a fost scena unui razboi ce a facut 30.000 de morti si sute de mii de refugiati intre 1988 si 1994. In ciuda semnarii unui acord de incetare a focului, nu s-a ajuns la un acord de pace si ciocniri armate au loc in mod regulat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: