PUTIN se pregateste de RAZBOI, anunta OPERATIUNI MILITARE de amploare: „Creste potentialul de CONFLICT”

news

Presedintele rus Vladimir Putin a vorbit despre necesitatea consolidarii capacitatii de aparare a Rusiei, continuarea dezvoltarii constructiei militare a tarii si intarirea potentialului ei de aparare, intr-un discurs rostit in cadrul unei ceremonii de avansare in grad a unor ofiteri superiori, joi, la Kremlin, relateaza agentia de presa Dsnews.ua, citand Interfax.

Fara a nominaliza vreo tara, presedintele rus a spus ca ‘unele state’ duc o politica in directia unor ‘actiuni nelimitate preventive’ cu caracter ofensiv. ‘Ca urmare, in regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Rusia creste potentialul de conflict’, a subliniat Putin, punctand ca Federatia Rusa intentioneaza sa-si consolideze securitatea pe acest fond.

Fortele armatei ruse trec printr-un proces de modernizare in ultimii ani, a indicat seful statului rus. Anterior, aceasta modernizare a vizat in special inlocuirea vechilor submarine, avioane, rachete etc.

Potrivit presedintelui rus, ‘anul trecut a fost perfectionat sistemul de aparare aerospatiala, a fost creata o puternica grupare armata in Crimeea, a fost consolidata zona de securitate in Arctica’. In plus, ‘ creste semnificativ inzestrarea fortelor armate cu echipamente si tehnica noi’, a mai spus el.

‘A crescut ritmul de executare a comenzilor de stat pentru necesitatile apararii si conform rezultatelor pe anul 2014 tintele au fost depasite’, a indicat liderul rus, citat de TASS.

Evocand un numar total de 3.500 de aplicatii militare anul trecut, liderul de la Kremlin a spus ca nici in acest an numarul exercitiilor nu va fi mai mic.

‘Viitoarele inspectii de verificare a capacitatii de lupta vor cuprinde toate districtele militare si toate categoriile de arme’, a afirmat presedintele rus, citat de Agerpres. Acestora li se vor adauga manevrele de amploare ruso-belaruse ‘Scutul Uniunii-2015’, precum si aplicatiile strategice ‘Centru-2015’.

Manevrele desfasurate anterior de Rusia in apropiere de frontierele sale vestice au suscitat preocuparea Occidentului. Statele baltice si-au exprimat ingrijorarea si chiar au crescut bugetul apararii. In legatura cu ‘amenintarea rusa’, au reactionat si tarile scandinave, la fel si SUA si NATO.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: