Putin spune ca remarca lui Biden potrivit careia Rusia va ataca o tara NATO daca va castiga in Ucraina este „un nonsens total”

externe

Vladimir Putin, vizita, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca remarca presedintelui american Joe Biden, potrivit careia Rusia ar ataca o tara NATO daca va castiga in Ucraina, este o prostie completa, relateaza Reuters, adaugand ca Rusia nu are niciun interes sa se lupte cu alianta militara occidentala, relateaza The Guardian.

Biden, intr-un discurs menit sa detensioneze blocajul de la Capitol Hill si sa-i convinga pe republicani sa sustina un ajutor suplimentar pentru Ucraina, a declarat: „Daca Putin cucereste Ucraina, nu se va opri acolo”. Putin va ataca o tara NATO, a prezis el, si atunci „vom avea ceva ce nu cautam si pe care nu il avem astazi: trupe americane luptand impotriva trupelor rusesti”, a spus Biden.

Comentariul lui Biden, din 6 decembrie, a provocat furie la Moscova, iar Putin a raspuns intr-un interviu publicat duminica de televiziunea de stat Rossiya.

„Este un nonsens total – si cred ca presedintele Biden intelege acest lucru”, a spus Putin.

„Rusia nu are niciun motiv, niciun interes – niciun interes geopolitic, nici economic, nici politic, nici militar – sa se lupte cu tarile NATO”, a spus el, adaugand ca Biden isi justifica „politica eronata” privind Rusia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: