Putin, umilit pana si de presedintele Egiptului, care l-a lasat sa astepte in timpul summitului Rusia-Africa – VIDEO

externe

Putin, umilit, presedinte, Egipt, Erdogan

Vladimir Putin a fost lasat sa astepte in picioare de un presedinte strain in cadrul unui summit in care presedintele rus, aflat in dificultate, incearca sa isi faca mai multi aliati. Un videoclip distribuit online il arata pe Putin stand stangaci timp de peste 20 de secunde in timp ce asteapta sa se intalneasca cu presedintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi in timpul celui de-al doilea summit anual Rusia-Africa. In clip, Putin se plimba in tacere prin camera, cu mainile la spate, apoi examineaza o foaie de hartie aflata pe o masa din incapere.

Summitul Rusia-Africa, care are loc joi si vineri la Sankt Petersburg, isi propune sa aiba ca rezultat numeroase acorduri intre tara gazda si altele, in domeniile comertului, economiei, investitiilor, stiintei si tehnologiei. De asemenea, include conversatii bilaterale privind razboiul din Ucraina si caile de urmat prin intermediul Initiativei pentru pace in Africa, lansata in iunie la Sankt Petersburg.

Prezenta lui El-Sisi si a altor lideri africani face parte dintr-o nivelare a relatiilor dintre Rusia si Occident, potrivit lui Mirette Mabrouk, cercetator senior la Middle East Institute. Anul trecut, exporturile egiptene catre Rusia au crescut cu peste 20% fata de anul precedent. Importurile rusesti au crescut la putin peste 4 miliarde de euro, desi o mare parte din acestea sunt cereale.

Summitul este vazut de unii ca un fel de resetare politica pentru Putin si Rusia, in conditiile in care aliatii globali continua sa se subtieze pe masura ce razboiul continua in Ucraina.

„Putin a trebuit sa-l astepte de ceva timp pe presedintele Egiptului”, a scris pe Twitter Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean al afacerilor interne. „Nu este prima data cand liderii straini il fac pe Putin sa astepte pentru intalnirile lor – asa a procedat in urma cu cateva luni si presedintele turc Erdogan.”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: