Rachete ATACMS in Ucraina cu raza lunga de 280 km. Democratii si republicanii sunt de acord: „Ucrainenii vor sa avanseze spre sud si sa desfasoare operatiuni in sud. Vrem sa aiba cat mai mult succes posibil”

externe

ATACMS, atac, Ucraina, Crimeea

Elissa Slotkin, reprezentanta a Partidului Democrat si membra a Comisiei pentru afaceri cu fortele armate din Camera Reprezentantilor, a anuntat ca legislatorii americani sunt de acord sa fie trimise in Ucraina rachete cu raza de lunga de actiune, care pot atinge tinte aflate la peste 280 de kilometri.

„Ambele partide din Congresul SUA sustin trimiterea catre Ucraina a rachetelor ATACMS cu raza lunga de actiune, care pot lovi la o distanta de peste 280 de kilometri”, a declarat Elissa Slotkin, citata de Kyiv Post.

La 27 iulie, Slotkin, impreuna cu alti parlamentari din Camera Reprezentantilor a SUA, au participat la o sedinta secreta de informare privind Ucraina cu reprezentantii administratiei Biden.

„Conversatia principala la briefing a fost … ce mai putem si ce ar trebui sa facem pentru ucraineni in urmatoarele trei pana la sase saptamani, foarte urgent. Ucrainenii vor sa avanseze spre sud si sa desfasoare operatiuni in sud. Si vrem ca acestea sa aiba cat mai mult succes posibil”, a declarat Slotkin.

„Ceea ce am auzit foarte ferm de la presedintele Zelenski si a fost intarit astazi este ca ucrainenii vor cu adevarat sa loveasca Rusia in dinti de cateva ori inainte de venirea iernii, sa-i puna in cea mai buna pozitie posibila, in special lovindu-i in sud”, a adaugat Slotkin.

Anterior, la Forumul de securitate Aspen, consilierul american pentru securitate nationala Jake Sullivan a reiterat ca SUA nu vor furniza Ucrainei rachete ATACM. El a explicat ca acestea ar putea fi folosite pentru a ataca teritoriul Rusiei, ceea ce ar duce la o escaladare si mai semnificativa a razboiului.

Statele Unite ale Americii au sprijinit Ucraina inca de la inceputul invaziei la scara larga a Rusiei in Ucraina, furnizand arme si echipamente militare in valoare de miliarde de dolari, care au ajutat in lupta impotriva ocupantilor rusi. Aceasta asistenta militara a inclus sisteme moderne de rachete de artilerie HIMARS, elicoptere Mi-17, SUV-uri pentru politistii de frontiera si obuziere.

La 9 mai, presedintele american Joseph Biden a semnat un acord de imprumut pentru Ucraina, care este un act legislativ ce simplifica transferul de arme cu titlu gratuit, cu chirie sau ca despagubiri dupa razboi. Conform acestei proceduri simplificate, o decizie privind furnizarea de arme poate luata in termen de 72 de ore.

In acelasi timp, Biden a informat ca Statele Unite nu vor furniza Ucrainei sisteme de rachete care i-ar permite sa loveasca tinte de pe teritoriul rusesc.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: