Rafila, coleg cu Ciordache si Serban Nicolae: „In PSD s-au intamplat lucruri care nu au legatura cu social-democratia”

politica

Alexandru Rafila a marturisit ca anuntul privind intrarea sa in politica, in Partidul Social Democrat, a avut reactii „de incurajare, intr-o anumita masura”, dar si de reticenta ”pentru ca zona politica din Romania nu are cea mai buna reputatie” iar in PSD s-au intamplat, in ultimii ani, „lucruri care nu au legatura cu social-democratia”.

„Reactiile au fost de incurajare, intr-o anumita masura, dar si de reticenta, pentru ca zona politica din Romania nu are cea mai buna reputatie, iar pozitia Partidului Social Democrat, evolutia din ultimii ani, a dus si acest partid intr-o zona de incertitudine inclusiv indentitara, pentru ca lucrurile care s-au intamplat nu au legatura cu social-democratia”, a declarat Alexandru Rafila intr-o emisiune difuzata sambata de Digi 24.

Rafila a mai spus ca ”absolut” ar iesi in strada impotriva unui guvern care ar face un demers asemanator cu Ordonanta de Urgenta 13.

”N-are nicio relevanta partidul care ia astfel de masuri, pana la urma, cred ca noi trebuie sa functionam dupa un mecanism democratic, de respect al legii si al oamenilor, si lucrul acesta nu este doar declarativ, trebuie sa-l si facem, sa-l aplicam si pana la urma sa-l si respectam. Daca lucrurile astea nu se intampla, e bine sa protestam, e un drept al democratiilor occidentale si e bine sa-l folosim cand lucrurile deraiaza”, a spus Rafila.

Citeste si: Revenit in PSD, Rafila vrea revolutie in partid. Cere PSD sa isi precizeze pozitia fata de OUG 13, promovata de prim-vicepresedintele Sorin Grindeanu

El s-a caracterizat drept un om optimist si perseverent, care vrea sa creada ca „lucrurile in aceasta tara se pot face si bine, curat”, iar pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de implicarea cat mai multor profesionisti.

Rafila a marturisit ca a primit un e-mail de la o persoana care l-a criticat si i-a transmis ca intra in politica pentru ca are „un interes”.

„Daca perceptia publica este ca toti cei care acceseaza zona politica au interes personal, iar interesul public nu exista, este foarte periculos. (…) Daca toata zona politica e considerata exponentul intereselor de grup sau personale iar interesele publice sunt accesorii, atunci ca avem o problema foarte serioasa si cred nu ne mai facem bine ca tara. Trebuie sa schimbam neaparat aceasta perceptie si nu putem sa schimbam decat daca facem pasul si, prin exemplul personal, prin activitatea noastra, reusim sa demonstram publicului ca intr-adevar suntem in slujba lor si nu in slujba propriilor noastre interese”, a adaugat Alexandru Rafila.

El a adaugat ca si-a consultat familia inainte de a decide sa aiba activitate politica.

Mai mult despre:

Comentarii: