Rafila ia in calcul sa candideze la Presedintia Romaniei: „Noi trebuie sa facem o pace sociala si sa schimbam mentalitatile”

politica

Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat ca nu este obiectivul sau sa fie candidatul social-democratilor la alegerile prezidentiale din 2024, precizand ca in Romania trebuie facuta o pace sociala.

Rafila a fost intrebat duminica, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, daca va fi candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2024.

“Mai avem mult pana la alegerile prezidentiale si nu am un astfel de obiectiv. Sigur ca in viata nu poti sa spui ‘niciodata nu va fi’ sau asa ceva, dar nu este, cu siguranta, obiectivul meu. Eu cred ca Partidul Social Democrat in momentul de fata ofera o alternativa la actuala guvernare, sunt foarte multi colegi foarte buni pe domeniile lor de activitate si cred ca este un lucru important, in Romania, noi trebuie sa facem o pace sociala si sa schimbam mentalitatile astea de excludere, de ciclicitatea aceasta a modului de manifestare a unor atitudini antidemocratice, cum se intampla in momentul de fata. Ati vazut chestiunea cu Avocatul Poporului care a fost transata de Curtea Constitutionala in unanimitate, ca sa nu mai fie discutii ca ‘Domnule erau unii care erau influentati de PSD’. Deci si aia care au fost influentati de PSD si PNL si poate de USR au votat la fel , pentru ca nu era constitutional, in mod evident”, a explicat Rafila, citat de news.ro.

El crede ca PSD trebuie sa aiba un candidat la prezidentiale care sa isi propuna dezvoltarea Romaniei fara aceste tensiuni din zona politica.

“Noi trebuie sa iesim din aceasta ciclicitate in care facem lucruri care sunt la limita democratiei sau sunt la limita legii si sunt antidemocratice, mentionand predecesorii care au facut acelasi lucru. Daca nu iesim din acest cerc, atunci nu o sa ne facem bine niciodata si cred ca daca Partidul Social Democrat va avea pentru presedintia Romaniei un candidat si nu ma refer niciun fel la persoana mea, care sa aiba ca obiectiv dezvoltarea Romaniei sanatoasa fara aceste tensiuni care se manifesta in zona politica si care au reverberatii foarte mari in zona sociala si care au consecinte in plan economic cred ca Partidul Social Democrat poate sa ofere un astfel de candidat, iar asa-zisul bazin traditional care a facut imposibila victoria in turul doi cred ca trebuie depasit, pentru ca daca ne vom comportam normal atunci si ne vom comporta deschis, responsabil si asumat, va spuneam, cred ca putem sa avem un candidat puternic. Daca va intruni aceste conditii, il voi sprijini cu toata puterea”, a mentionat Rafila.

Mai mult despre:

Comentarii: