politica

Rafila il copiaza pe Ciolacu, care vede numai „prosti”: „Restrictiile stupide trebuie eliminate imediat”

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat joi ca reducerea programului de functionare a magazinelor de prima necesitate este o „masura stupida” si ar trebui ridicata imediat.

„Eu sunt in primul rand medic, sunt om de sanatate publica, sunt un om responsabil si in mod evident ridicarea tuturor restrictiilor nu este posibila, dar asta nu inseamna ca autoritate sa stau pasiv la ceea ce se intampla, sa nu inteleg ce isi doresc oamenii, de ce isi doresc oamenii aceste lucruri si sa le dau exemple proaste.

Solutia este comunicarea corecta, transparenta, asumata, exemplul personal si masuri care sa duca la recastigarea cat mai rapida a controlului pandemiei.

Sigur ca restrictii stupide, cum ar fi un program redus la magazinele de prima necesitate, trebuie ridicate imediat. Ma intreb de ce au fost introduse aceste masuri, dar sigur ca alte tipuri de masuri, cum ar fi utilizarea mastii sau vaccinarea, in mod evident le sustin pentru ca ele ne pot conduce catre un rezultat favorabil.

(…) Inchiderea magazinelor la ora 18,00 este total absurda, asta duce la cresterea riscului de raspandire a infectiei. Puteti sa experimentati, sa vedeti ca inghesuiala pe care o regasim in magazinele alimentare intre ora 5,00 si 6,00 duce la favorizarea transmiterii infectiei, nicidecum la limitarea transmiterii ei”, a spus Rafila intr-o conferinta de presa organizata la sediul central al PSD, intrebat daca sustine ridicarea tuturor restrictiilor, asa cum au cerut cei care au iesit recent in strada.

Rafila a mentionat ca restrictiile trebuie ridicate treptat, in functie de evolutia situatiei epidemiologice dar si in functie de anumite simulari.

„Se pot face anumite proceduri, anumite simulari pentru fiecare tip de activitate, poti organiza o activitate prin testarea, de exemplu, a celor care participa la acea activitate. Faci un pilot, vezi daca exista consecinte si ulterior extinzi rezultatele daca sunt favorabile la intregul sector. Nu poti sa stai implacabil sa astepti ca lucrurile sa se intample si sa spui ca singura solutie este inchiderea totala a tuturor activitatilor. Nu este un raspuns, este doar o derobare de responsabilitate”, a afirmat acesta, citat de Agerpres.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

7 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

7 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

7 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

7 ore ago