„Rageau pe sub balcoanele ministrilor PSD”. Cum isi bate joc acum Olguta de bugetari

news

Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu posteaza un nou mesaj extrem de jignitor pe pagina ei de Facebook, de data aceasta la adresa bugetarilor, mai exact a reprezentantilor bugetarilor, sindicalistii. 

„Se vorbeste din nou de taierea salariilor! Sindicatele? Care sindicate? Miauna cate unii ceva de parca si-ar cere scuze ca deranjeaza… Si ce mai rageau pe sub balcoanele ministrilor PSD cand le mareau salariile… Ziceti de clasa politica din ultimii 30 de ani? Pai si sindicatele unde au fost in perioada asta? Unde sunt acum? Ca ma uit lung in zare si nu vad pe nimeni…”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri seara, la B1 TV, o ordonata de urgenta care-i vizeaza pe bugetari. Aceasta va stipula ca jumatate dintre bugetari vor lucra 15 zile, iar apoi ”sa stea acasa pe bani mai putini”.

Premierul a mentionat ca nu vor fi vizati de aceasta masura bugetarii din Ministerul Apararii, cei din domeniul medical si asistenta sociala.

„Sunt zone publice care nu pot fi afectate, chiar avem nevoie de efectiv uman in plus: cea de sanatate, cea a MAI, zona militara, cea a Ministerului Muncii, pentru ANOFM e implicata in procesarea si oferirea somajului tehnic, casele de pensii. Sunt sectoare publice extrem de incarcate si in care nu putem sa luam masuri similare somajului tehnic.

In alte sectoare publice ne-am gandit la un mecanism pe care il vom introduce intr-o reglementare, care tine oarecum si de o evitare a riscului de raspandire a virusului, un mecanism relativ simplu, in care impartim angajatii, sa spun, in doua. Angajatii sunt ganditi in cele doua parti egale, fiecare parte sa poata sa mentina functionalitatea institutiei publice, si jumatate din angajati lucreaza 15 zile, restul de 15 zile urmand sa fie intr-o forma de somaj tehnic, platiti la fel cum se plateste somajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la munca ceilalti care au stat in somaj tehnic perioada respectiva. Asta este mecanismul pe care l-am gandit. (…)

Facem o analiza pe fiecare domeniu de activitate, vedem exact cum urmeaza sa fie implementata o astfel de masura, dar deja masura este gandita si urmeaza sa fie implementata, restul sunt chestiuni de detalii si de modul in care va fi structurata ordonanta de urgenta prin care vom stabili aceasta masura. Aceasta masura va fi valabila nu numai pentru administratia centrala, ci si pentru administratia locala si pentru toate entitatile publice, inclusiv entitatile publice care nu sunt in subordinea Guvernului de la nivel national, entitati publice care sunt in subordinea Parlamentului sau unitati autonome”, a declarat Orban.

Mai mult despre:

Comentarii: