„Plec din lumea asta, plina de rahat”. Piedone a ajuns la Rahova dupa ce s-a predat sectiei de politie din Bragadiru

politica

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, condamnat la 4 ani de inchisoare in dosarul Colectiv, s-a predat, joi, la Sectia de Politie din Bragadiru, dupa care a fost dus la Penitenciarul Rahova.

„Plec din lumea asta, plina de rahat, ca un nesimtit, si ma duc cu demnitate. Nu, de la familie mi-am luat ramas bun. Si i-am rugat decat  sa ma astepte si sa stea uniti. Ma duc singur (la penitenciar). N-am nevoie de circuri”, a declarat Piedone in drum spre Rahova.

Tot la Politia din Bragadiru s-a predat si unul dintre patronii clubului Colectiv, Costin Mincu.

„La data de 12 mai, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Ilfov si politistii din Bragadiru au pus in executare doua mandate de executare a pedepsei inchisorii, emise la data de 12 mai, de catre Tribunalul Bucuresti, pe numele a doi barbati, in varsta de 58 si 42 de ani, primul fiind condamnat la 4 inchisoare, pentru infractiunea de abuz in serviciu, iar al doilea la 8 ani inchisoare, pentru infractiunile de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neluarea masurilor legale de sanatate si securitate in munca. Cei doi barbati s-au prezentat la sediul Politiei orasului Bragadiru”, a informat Biroul de presa al IPJ Ilfov.

Citeste si: Inainte de puscarie, Piedone sfideaza familiile victimelor: „Sa se bucure de bani, condamnarea mea nu le va invia copiii”

Cristian Popescu-Piedone, in prezent primar al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucuresti la 4 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, in urma careia au decedat 64 de persoane.

Initial, la instanta de fond – Tribunalul Bucuresti – Piedone primise 8 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, insa judecatorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului si au decis scaderea pedepsei la 4 ani inchisoare cu executare.

De mentionat ca, in timpul procesului, judecatorii de la CAB au eliminat forma agravanta a infractiunii de abuz in serviciu de care era acuzat Piedone.

Potrivit deciziei instantei, Piedone a fost condamnat la patru ani inchisoare pentru o infractiune de abuz in serviciu, in legatura cu autorizatia emisa de Primarie pentru clubul Colectiv si achitat pentru alta infractiune de abuz in serviciu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: