Ramona Strugariu (USR), mesaj dur pentru PNL si PSD: „Voua chiar nu va e rusine? Cine va da voua mandat rotativ la doi ani? V-ati luat statul pe persoana fizica, sau cum?”

politica

Europarlamentarul Ramona Strugariu (USR) isi manifesta revolta fata de faptul ca PNL si PSD se pregatesc sa semneze un pac de guvernare comuna pe 7 ani, perioada in care vor detine functia de prim ministru prin rotatie.

„Asta cu varianta de premier ‘rotativ’ la doi ani – pact PNL – PSD – mi se pare de o lipsa de bun simt care frizeaza grobianismul. Voua chiar nu va e rusine? V-ati luat statul pe persoana fizica, sau cum? V-ati pierdut complet simtul realitatii? Va treziti Presedintia Consiliului UE, sau ce fantezie e asta? Au semnat dl Citu si dl Ciolacu vreun Tratat bilateral la Lisabona si noi nu stim? Pai cine va da voua mandat rotativ la doi ani? Sau sarim de tot peste alegeri, ca oricum nu e important votul oamenilor, il ignorati rotativ de vreo 30 de ani.

Incredibil mi se pare acest tupeu. Daca nici acum nu ramane nesanctionat, chiar ca faceti din tara asta mosie”, a transmis Ramona Avramescu.

Citeste si: Cum si-au impartit tortul pe 7 ani. Grindeanu-Transporturi, Rares Bogdan-Dezvoltare, Firea-Munca. Ciolacu, sef la Camera Deputatilor, apoi prim-ministru peste doi ani

Antena 3 si Digi24, posturi foarte apropiate de PSD si respectiv PNL, au difuzat joi informatii similare despre cum va arata noul guvern PSD-PNL. Cele doua partide urmeaza sa guverneze impreuna pentru urmatorii sapte ani, schimband intre ele premierul din doi in doi ani.

Mihai Gadea a anuntat, joi seara, ca PSD si PNL au pus la punct un „proiect de tara pentru urmatorii 7 ani”. „Proiectul de tara” ar presupune „reforme majore, modificarea Constitutiei si reorganizarea admnistrativa a Romaniei”.

PSD si PNL vor avea cate un premier prin rotatie in cei sapte ani. Primul va fi Nicolae Ciuca, urmand ca peste doi ani aceasta functie sa fie preluata de Marcel Ciolacu. Pana atunci, Ciolacu va fi instalat ca presedinte al Camerei Deputatilor, in timp ce functia de presedinte al Senatului ii va reveni lui Florin Citu. O alta varianta ar fi ca Florin Citu sa preia functia de ministru al Finantelor si vicepremier.

Iata si lista cu o parte din noul guvern PSD-PNL, data publicitatii de Mihai Gadea:

Premier Nicolae Ciuca

Vicepremier Vasile Dincu, apoi se face rocada cu PNL

Sanatate Alexandru Rafila

Educatie Sorin Campeanu

Externe Bogdan Aurescu

Interne Lucian Bode

Transporturi Sorin Grindeanu

Munca Gabriela Firea

Fonduri Europene Cristian Busoi

Agricultura Paul Stanescu/Gheorghe Flutur

Dezvoltare Rares Bogdan

Economie Mihai Tudose/Florin Roman

Finante Leonard Badea/Dan Vilceanu/Florin Citu

Energie Virgil Popescu/Dan Vilceanu

Mediu ministru UDMR

Aparare ministru PSD

Comentarii: