„Rapire” in centrul Bucurestiului, Politia face primele precizari. Nici de data asta nu au intervenit in timp util

news

O femeie a fost urcata cu forta intr-o masina, in centrul Capitalei, luni seara, de catre concubinul sau, politistii fiind sesizati de o femeie care a vazut incidentul.

Politia sustine ca datele referitoare la autoturism au fost transmise catre echipajele aflate in teren in 12 minute, in timp ce martora care a sunat la 112 scrie, pe Facebook, ca politistii si jandarmii au sosit in aproximativ o ora.

„Pe 12 august, la ora 22,10, prin apel 112, o femeie a sesizat faptul ca a fost martor la momentul in care, in zona centrala a municipiului, o femeie a fost urcata cu forta intr-un autoturism. Cazul a fost preluat de Politia Sectorului 2, fiind directionate echipaje la fata locului. In 12 minute (conform evidentelor electronice), pe baza datelor oferite de persoana care a sunat la 112, datele referitoare la autoturism au fost transmise catre echipajele aflate in teren si catre unitatile de politie limitrofe municipiului”, informeaza un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB) transmis marti.

Potrivit sursei citate, a fost stabilit parte din traseul autoturismului si a fost identificat proprietarul acestuia. In urma discutiilor cu detinatorul autoturismului, a fost stabilit si utilizatorul acestuia.

„Cercetarile au condus la identificarea persoanelor aflate in autoturism, atat a celor doi barbati, cat si a femeii. Cei in cauza au fost depistati de catre politisti din cadrul Sectiei 18, de unde au fost preluati de cei care au in instrumentare cauza, avand in vedere ca din cursul serii cercetarile au fost declansate sub aspectul savarsirii infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal. Persoana implicata nu doreste sa formuleze plangere cu privire la incidentul in care a fost implicata ea si concubinul sau”, se arata in comunicat.

Potrivit martorei care a sunat la 112, echipajele de jandarmi si politie au ajuns la circa o ora si, desi aceasta reusise sa-l fotografieze pe barbatul care a urcat-o cu forta pe femeie in masina, politistilor le-a luat foarte mult timp pana i-au luat declaratii si au tinut-o la locul faptei pana aproape de miezul noptii.

„Inainte cu 3-4 secunde de poza asta, individul care urca in masina tragea o fata de par si o impingea in masina, fara voia ei, in spate la Intercontinental. Lume pe strada, nimeni nici macar nu a strigat la el sa o lase, daramite sa intervina. Am reusit sa fac poza asta. M-a injurat, a incercat sa vina dupa mine, dar a renuntat. Am sunat imediat la 112. Am povestit intamplarea operatoarei. Apoi politistului. Le-am zis ca am si poza. La un sfert de ora, cand mergeam spre casa, m-au sunat sa revin la „locul faptei”. Era deja 10,20 seara. Ma intorc. Astept 20 de minute. Politistul din centrala daduse numarul meu gresit, iar echipele de pe teren treceau pe langa mine, dar nu opreau, desi eram pozitionata fix unde stabilisem cu ei. Intr-un final, ajung 3-4 jandarmi si vreo 4 politisti. Reiau povestea. Imi iau datele de pe buletin. Incep sa discute prin statie de ce sectie tine zona respectiva. Imi zic sa astept alt coleg. Vine. Ii povestesc si lui. Se uita nedumeriti la ce camera putea prinde scena – in centrul Bucurestiului, la Universitate! Imi zic sa astept sa vina si „grupul operativ”. Vine un pustan de maximum 23 de ani. Ii povestesc si lui. Imi spune sa tin telefonul aproape ca maine s-ar putea sa ma sune sa vin sa dau o declaratie. La sectia 1. Sau la 6. Nu se stie inca sigur. Intre timp s-a facut ora 23,20. Chem pe cineva sa ma duca acasa cu masina pentru ca era foarte putin probabil sa mai prind transportul public. O ora si 20 de minute. In Bucuresti, capitala Romaniei”, scrie martora intr-o postare pe Facebook.

Mai mult despre:


Comentarii: