Raportul MCV sanctioneaza, Tudorel Toader nu tine cont si merge mai departe cu legile justitiei. Vorbeste despre „revenire la normalitate”

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, la comisia speciala parlamentara, ca isi mentine propunerile de modificare a legilor Justitiei, asumate de Guvern, precizand ca intre acestea sunt unele preluate de la CSM si care nu se regasesc in initiativele legislative depuse de PSD si ALDE.

„Ministerul Justitiei a formulat amendamente pe baza proiectului de lege care apare ca initiativa parlamentara. Noi ne-am mentinut solutiile pe care initial le-am propus si pe care le-am prezentat aici in fata dumneavoastra. Acele amendamente le-am prezentat Guvernului, Guvernul si le-a insusit si le-a trimis la comisia speciala. Deci, nu le-ati primit de la minister sau de la ministru, le-ati primit de la si in numele Guvernului Romaniei. (…) In propunerea noastra si in amendamentele pe care le-am mentinut sunt multe dintre propunerile initiale venite de la CSM, propuneri care, ulterior, in varianta preluata si depusa de dumneavoastra, unele nu se mai regasesc”, a afirmat Tudorel Toader la dezbaterile din comisia speciala parlamentara pe tema initiativelor legislative de modificare a legilor Justitiei.

El a precizat ca cele trei proiecte de modificare a legilor Justitiei trebuie sa raspunda obligatiei de punere in acord cu deciziile Curtii Constitutionale.

Tudorel Toader a subliniat ca toate propunerile, inclusiv cele venite de la CSM, asociatii profesionale, trebuie sa fie discutate in comisia speciala pentru a se gasi solutia cea mai adecvata sistemului judiciar.

„Am facut de multe ori apel sa ne indepartam de discursul tip ‘nu sunt de acord’, ‘nu imi convine’, ‘nu imi place’, ‘incalca independenta justitiei’ si sa venim cu argumente pe fiecare dintre solutii. Convingerea mea este ca in dezbaterile din aceasta comisie se va lua fiecare solutie propusa de participanti, fie ca este CSM, asociatiile profesionale, si in urma dezbaterilor se va gasi solutia cea mai adecvata sistemului judiciar. Avem argumente si contraargumente, ramane sa vedem cata vointa avem sa modificam respectivele solutii, pe unele dintre ele le-am considerat si le consider solutii necesare de revenire la normalitate”, a mai spus Tudorel Toader.

Comisia speciala parlamentara pe domeniul justitiei a inceput dezbaterile asupra propunerilor legislative de modificare a legilor Justitiei initiate de PSD si ALDE. Presedintele comisiei, Florin Iordache, a anuntat ca pana luni vor fi depuse amendamente la aceste proiecte, iar apoi vor fi discutate in comisie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: