Rares Bogdan anunta ca nu va permite ca premierul sa fie PSD-ist: „Este exclus, am suficienta influenta pentru a bloca o astfel de idee in BPN”

politica

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a anuntat joi dimineata ca PNL exclude din start sa accepte un premier din partea PSD. El a mai spus ca delegatia PNL nu are mandat sa negocieze cu PSD desemnarea premierului prin rotatie.

„Noi nu avem mandat sa discutam rotativa. Sunt presedinti de filiale, m0au sunat si acum pe drum trei, care se vor opune la rotativa. Nu accepta asat, accepta doar premier PNL sau  reincepere de discutii cu USR sau opozitie. Nu discuta de rotativa. Chestiunea unui premier PSD acum, primul premier, este exclusa in cadrul PNL, nu va trece o astfel de propunere prin BPN. De asemenea, chestiunea unui premier UDMR, nu se pune problema.

PNL merge pe ideea unui premier PNL, sper sa fie acceptat atat de catre PNL cat si de catre eventualii colegi de coalitie”, a declarat Rares Bogdan.

El a mai spus ca se va opune personal si va bloca in BPN numirea unui premier de la PSD.

„Eu va spun din start, in cazul unei rotative care sa inceapa cu PSD ma voi opune in cadrul BPN si am suficienta influenta pentru a bloca o astfel de idee. Este exclus”, a subliniat Rares Bogdan.

Negocierile PNL – PSD – UDMR pe programul de guvernare continua joi, cu domeniile Munca, Sanatate, Educatie, Cultura si Mediu de afaceri.

„Maine dimineata vom continua, de la ora 10,00, cu domeniul Muncii, Sanatatea, Cultura, Mediul de afaceri si Invatamantul, ca sa finalizam pana poimaine intr-o forma compatibilizarea programului de guvernare”, a declarat miercuri, in prima zi de negocieri, prim-vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur.

Miercuri, discutiile au inceput la nivel politic si au continuat cu specialisti in domeniul fiscal-economic.

„Am lucrat cu o parte din colegii din PNL si PSD la punerea de acord a celor doua – trei programe de guvernare, programul PNL, programul PSD, UDMR a fost pus de acord cu noi saptamanile trecute, si, pana la momentul acesta, am parcurs zece domenii, zece ministere”, a afirmat Flutur.

Liderul liberalilor, prim-ministrul interimar Florin Citu, spera ca negocierile sa fie finalizate duminica.

In opinia sa, ar fi „ideal” ca votul in Parlament asupra noului Guvern sa fie saptamana viitoare.

Mai mult despre:

Comentarii: