Rares Bogdan anunta PSD-ul ca PNL schimba foaia: „Vom fi extrem de duri incepand de acum. Am stat prea mult cu capul plecat, am fost mult prea rabdatori. Vom deveni baietii extrem de duri”

politica

Rares Bogdan, Marcel Ciolacu, santaj, masuri fiscale, taxe, Mihai Viteazu, Cuza

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, luni, inainte de sedinta coalitiei, ca PNL isi schimba atitudinea fata de PSD incepand de astazi.

„PNL nu paraseste guvernarea, nu paraseste corabia atunci cand e greu, in plina furtuna, ne-am asumat guvernarea in timpul pandemiei, ne-am asumat guvernarea in inceputul razboiului din Ucraina si in vremurile extrem de complicate ale crizei energetice, nu avem niciun motiv sa parasim guvernarea dar vom fi extrem de duri incepand de acum si trebuie sa fim tratati pe picior de egalitate, pentru ca nu mai acceptam niciun atac si nicio incercare de a pune la colt primarii nostri, sefii de consilii judetene, reprezentantii din teritoriu.

Suntem oameni rationali, dar asa nu se mai poate. S-a incheiat cu partea de rabdare, am stat prea mult cu capul plecat, am fost mult prea rabdatori. Vom deveni baietii extrem de duri, extrem de radicali din coalitie”, a declarat Rares Bogdan.

El a adaugat ca liberalii nu vor mai tacea si vor lasa sa actioneze „gurile de foc” atunci cand vor fi atacati liberali.

„In momentul in care va fi atacata Raluca Turcan, sau Catalin Predoiu, sau Alina Gorghiu, sau Gheorghe Flutur sau Rares Bogdan, nu vom mai tacea si ne vom lasa gurile de foc sa reactioneze pe foc, in momentul in care se va intampla asta. Adica, noi stim sa respectam, dar trebuie sa fim respectati”, a subliniat Rares Bogdan.

Rares Bogdan le-a mai transmis pesedistilor si care sunt „liniile rosii” pentru PNL.

„Nu suntem de acord cu cresterea impozitului pe dividende mai mult de 8%. Nu suntem de acord cu scaderea plafonului la microintreprinderi sub 500.000 de euro. Plafonul ajuta microintreprinderile. Nu suntem de acord pentru ca este un atac direct la proprietate cu impozitarea cu 1% a proprietatilor cumulate”, a subliniat Rares Bogdan.

Biroul Permanent National al PNL a votat, luni, cu o larga majoritate sa sustina in Parlament pachetul de masuri de austeritate anuntat de premierul Ciolacu, insa cu amendamente.

Din peste 50 de voturi exprimate, patru liberali au votat impotriva [Cristian Buican (Valcea), Hubert Thuma (Ilfov) si Robert Sighiartau (Bistrita), iar printre cei care s-au abtinut se numara Adrian Cozma (PNL Satu Mare), Alexandru Muraru (PNL Iasi) si Pavel Popescu (Sector 4)] si trei s-au abtinut.

Presedintele Ciuca a anuntat apoi, intr-o conferinta de presa, PNL va continua sa sustina cota unica de impozitare su prin mentinerea cotei la dividende la 8%.

”PNL va continua sa sustina cota unica de impozitare, antreprenorii privati, prin mentinerea cotei la dividende la 8%. PNL sustine actuala cota de TVA si complementar sustine ca la nivelul intregii structuri guvernamentale sa fie identificate acele mecanisme ca marile companii sa plateasca impozit pe profitul pe care il realizeaza in tara noastra.

Complementar aceste masuri am discutat ca dincolo de aceste masuri avem nevoie de un alt pachet prin care sa sustinem masuri de investitii, masuri de crestere economica in tara noastra si in felul acesta am discutat, sunt trei linii, facilitati fiscale, facilitati pentru utilitati si ajutor de stat personalizat pentru investitiile de peste 50 de milioane de euro.

Am discutat cat se poate de onest, de realist, aceste probleme. In momentul de fata avem nevoie ca prina aceste colectari la buget si reducerea cheltuielilor sa asiguram banii necesari pentru confinantarea lucrarilor de infrastructura rutiera, apa, canal. Avem nevoie de fonduri sa putem sa sustinem plata pensiilor si a salariilor. Am avut o discutie cu Marcel Ciolacu, toate aceste masuri nu trebuie sa afecteze in vreun fel veniturile populatiei.

Avem nevoie de bani sa asiguram plata cresterii salariilor la profesori. In aceasta dupa-amiaza vom avea o intalnire la nivelul coalitiei in care vom agrea toate aspectele prin care vom continua sa sustinem liniile tehnice care sunt in continuare in dezbatere si in acordarea unei intelegeri comune impreuna cu Comisia Europeana. Este obligatoriu ca prin masurile pe care le luam sa asiguram coerenta absorbtiei fondurilor europene, din PNRR, sa convingem investitorii straini de stabilitatea cadrului fiscal bugetar din Romania.

Romania este o tara cu potential si sunt oportunitati de investitii. Asa cum s-a facut mentiunea in BPN, tara noastra a reusit sa aiba o crestere economica anul trecut, intre primele din Europa, la finele primei jumatati a acestui an, Romania are cea de-a doua crestere economica si suntem obligati sa participam la acest efort pentur a asigura stabilitatea cadrului bugetar. Doar asa vom putea sa avem bani pentru proiectele pe care deja le-am asumat, ca producem acele reforme astfel incat Romania sa finalizeze ceea ce si-a asumat din PNRR si foaia de parcurs pentru aderarea la OECD.

Azi a fost un vot pentru angajarea raspunderii guvernului, cu repsectarea principiilor pe care PNL le-a enuntat”, a declarat Ciuca.

Intrebat despre nemultumirile din PNL fata de modul in actioneaza PSD, Ciuca a invocat „disciplina”.

„Votul de azi privind aprobarea angajarii raspunderii e cel care confirma decizia PNL pentru continuarea guvernarii. Faptul ca discutam, ca sunt dezbateri in PNL arata ca suntem un partid viu, fiecare are argumente. Asta nu inseamna ca la final nu avem o abordare la care se aliniaza intregul partid. Disciplina de partid trebuie sa functioneze”, a subliniat Ciuca.

Coalitia de guvernare se reuneste, luni, la ora 17.00, in sedinta, in prima zi a sesiunii parlamentare si pe fondul unor nemultumiri venite dinspre PNL, privind continutul pachetului de masuri fiscale pe care Guvernul Ciolacu isi va angaja raspunderea in Parlament.

Liberalii au discutat duminica intr-o sedinta la Vila Lac prioritatile politice, iar mai multe voci au criticat faptul ca nu se stie ce cuprinde acest pachet de masuri precum si faptul ca se impoziteaza privatul, fara sa se vina cu o reforma a aparatului de stat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: