Rares Bogdan, ministru al Apararii. Florin Roman, ministru al Economiei. Cum arata noul Guvern Ciuca conform unor surse citate de Antena 3

politica

Surse din PNL, citate de Antena 3, anunta ca Rares Bogdan are sanse sa devina ministru al Apararii, in timp ce Florin Roman este luat in calcul pentru functia de ministru al Economiei in guvernul minoritar al lui Nicolae Ciuca.

Iata schita de guvern prezentata de Antena 3. Precizam ca alte surse au indicat-o pe Nicoleta Pauliuc pentru functia de ministru al Apararii.

Premier – Nicolae Ciuca

Vicepremier – Kelemen Hunor

Aparare – Rares Bogdan

Sanatate – Nelu Tataru

Transporturi – Robert Sighiartau

Finante – Dan Vilceanu

Educatie – Sorin Cimpeanu

Justitie – Catalin Predoiu

Interne – Lucian Bode

Externe – Bogdan Aurescu

Energie – Virgil Popescu

Munca – Raluca Turcan

Mediu – Tanczos Barna

Economie – Florin Roman

Sport – Eduard Novak

Cultura – Bogdan Gheorghiu

Dezvoltare – Cseke Attila

Florin Roman spera sa devina presedinte al Camerei Deputatilor, insa aceasta functie ar urma sa-i revina lui Marcel Ciolacu, conform intelegerii dintre PNL si PSD, dezvaluita de numeroase surse politice.

Premierul desemnat Nicolae Ciuca a lansat un apel, joi, catre ”toti actorii politici responsabili” sa sustina formarea noului Guvern astfel incat Romania sa depaseasca ”cat mai curand” criza medicala si pe cea economica.

„Tara noastra trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recenta. De aceea, chem toti actorii politici responsabili sa sustina formarea Guvernului si sa ne sprijine pentru a depasi cat mai curand criza medicala si pe cea economica. Romania are nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a trece cat mai bine si mai repede dincolo de acest val al pandemiei si de iarna care urmeaza”, a scris Ciuca, pe Facebook.

El a fost desemnat joi de presedintele Klaus Iohannis candidat la functia de prim-ministru. Ciuca a fost propus de PNL pentru aceasta functie, la consultarile cu seful statului.

Comentarii: