Rares Bogdan, replica acida: „Amenintarea cu demisia, facuta de Ciolacu, este un santaj direct! Marcele, nu esti nici Mihai Viteazu si nici Cuza!”

politica

Rares Bogdan, Marcel Ciolacu, santaj, masuri fiscale, taxe, Mihai Viteazu, Cuza

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a criticat dur pozitia adoptata aseara de Marcel Ciolacu, care a amenintat, ca, daca nu se adopta masurile propuse de el, va demisiona din functia de premier. Totodata, Bogdan a reamintit colegilor din PNL ca sunt obligati sa respinga propunerilor de majorare a taxelor si impozitelor, pe care le considera „cel mai grav atac la proprietate de la Iliescu incoace”.

„Exista oameni politici si oameni de stat, il citez pe Marcel Ciolacu de anul trecut. Incet, incet, domnul Ciolacu doreste sa ramana doar om politic. Declaratiile sale din ultima vreme imi intaresc tot mai mult aceasta parere. Conditionarea aceasta indusa voluntar, in mod evident repetat, mie imi suna ca o amenintare sau mai clar, un santaj direct! Daca poporul roman nu accepta sa faca ce vreau eu, daca Partidul National Liberal imi contesta masurile economico-fiscale voi declansa alegeri anticipate in Romania!

Marcele, nu esti nici Mihai Viteazu, nici Stefan cel Mare si nici Alexandru Ioan Cuza, adica niste oameni de stat care au intrat in constiinta si istoria romanilor si a Romaniei, ci esti doar presedintele trecator al PSD. A conduce Romania nu inseamna sa interpretezi o piesa de teatru in care la un moment dat gresesti o replica si te superi pe spectatori si ameninti ca pleci de pe scena. Facand apel la istorie iti aduc aminte ca la ultimele alegeri democratice din Romania, poporul roman a votat o majoritate de dreapta in Parlament!

Deci te informez inca odata ca nu suntem de acord si nu sustinem proiectul de OUG fiscal care a aparut ca draft in spatiul public. Il sustinem total pe cel de reducere a cheltuielilor si credem ca ar trebui sa fim chiar mai duri in zona restrangerii cheltuielilor statului gras si a combaterii evaziunii fiscale!

PNL este obligat oricum prin statut sa aprobe un asemenea document de o astfel de complexitate prin forul de conducere national, Biroul Permanent National, sau cel putin Biroul Executiv, deci OUG-ul pe fiscalitate nu poate fi avizat de catre ministri liberali din Guvernul Romaniei fara a avea inainte girul BPN sau BEX al PNL. Partidul National Liberal este obligat sa apere stabilitatea Romaniei, insa nu este obligat sa accepte excesele si fitele nimanui!”, a declarat Rares Bogan pentru G4Media.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: