Raspunsul unei mame la amenintarile ministrului Lia Olguta Vasilescu: „Rezist”. La prima ora era in Piata Victoriei

news

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, i-a amenintat, miercuri, pe parintii care merg cu copii la proteste ca ar putea primi amenzi grele. Joi dimineata, o tanara mama era cu copilul in brate in Piata Victoriei, avand mesajul „Rezist”.

Tanara a fost prezenta inca de la primele ore ale diminetii, alaturi de primii manifestanti. Politia a incercat sa-i intimideze pe acestia, cerandu-le sa plece pentru ca nu au autorizatie sa protesteteze. Este pentru prima data in ultimele doua saptamani cand politistii reactioneaza in acest mod. Tinerii au refuzat sa paraseasca Piata.

mama
Foto: Andrei Rosu/Facebook

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri, la Craiova, ca cei care au iesit in strada pentru ca vor sa se respecte legea ar trebui sa respecte, la randul lor, Legea 272/2004 care prevede ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri.

„Cei care au iesit in strada au iesit pentru ca vor sa nu se mai incalce legea. Exista Legea 272/2004 care prevede foarte clar ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri, sa-i expuna. Deci, daca au iesit in strada pentru respectarea legii, ar trebui sa stie si ei ca exista o lege care le interzice sa isi ia copiii acolo”, a spus Vasilescu intr-o conferinta de presa.

Potrivit ministrului Muncii, ziaristi, reprezentanti ai unor ONG-uri pentru apararea drepturilor copilului, precum si persoane fizice au depus sesizari la ANPC privind expunerea copiilor la mitinguri.

„Nu a fost niciun fel de politie din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. In subordinea ministerului exista Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului. Inca din primele zile de mitinguri, au sosit pe adresa acestei autoritati foarte multe sesizari. Saptamana aceasta, presa a solicitat, pe legea 544 (privind informatiile publice—n.r.) sa se precizeze exact numarul si atunci am trimis prin biroul de presa o adresa catre ANPC sa ne comunice cu exactitate acest numar. Stiu ca alaltaieri erau depuse 29 de astfel de sesizari doar la Bucuresti, nu am cuantificat si ce este in teritoriu. Parte din aceste sesizari sunt facute de presa, parte de ONG-uri, parte de persoane fizice”, a spus Vasilescu citata de Agerpres.

Ministrul Muncii a precizat ca ANPC transmite mai departe aceste sesizari la politie si, conform Legii 272, aceasta trebuie sa identifice parintii care au fost la miting si eventual sa ii amendeze.

„Au fost cateva sesizari si impotriva domnului Nicusor Dan, care a venit cu copilul la miting. Sunt ONG-uri pentru apararea drepturilor copilului, ziaristi sau persoane fizice”, a mentionat ministrul Muncii.

Vasilescu a mai afirmat ca amenzile sunt intre 5.000 si 10.000 lei si sunt aplicate de politie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: