Un nou razboi MONDIAL bate la usa. Si CHINA se amesteca in Siria, trimite un vas de razboi si TRUPE inarmate

news

China a decis sa se implice in razboiul din Siria, prin ajutor oferit regimului Bashar al Assad. Intr-o prima faza va fi trmis un vas de razboi si „consilieri militari”.

„Consilierii vor sosi in urmatoarele saptamani”, a declarat un oficial al armatei siriene pentru site-ul Al-Masdar Al-‘Arabi, citat de Russia Today. In articol se mai afirma ca un vas de razboi chinez este in drum spre Siria, dupa care vor sosi si trupe inarmate. Vasul tocmai a trecut de Canalul Suez din Egipt.

Chinezii se vor alatura trupelor rusesti aflate acum in baza de la Latakia.

Intre timp, site-ul israelian Debkafile anunta ca au fost deja observate avioane de lupta chineze in portul sirian Tartus, de pe coasta Mediteranei. Avionele sunt de tip Liaoning-CV-16.

Citeste si:  „Allahu akbar”. Vezi VIDEO cu avioane de lupta RUSESTI deasupra Siriei

Putin a recunoscut recent ca Rusia acorda, in Siria, ajutor militar exclusiv armatei legitime a presedintelui Bashar al-Assad.

„In ceea ce priveste prezenta noastra in Siria, aceasta se exprima la ora actuala in livrari de arme pentru guvernul sirian, instruirea de personal, acordarea de ajutor umanitar poporului sirian”, a spus Putin, intr-un interviu pentru CBS, subliniind ca in Siria „exista doar o armata legitima: armata presedintelui Siriei, Assad”.

Vladimir Putin a subliniat ca Rusia respecta Carta ONU, adica principiile de baza ale dreptului international, conform caruia un ajutor sau altul, inclusiv militar, poate si trebuie sa fie acordat exclusiv guvernelor legitime, cu acordul sau la solicitarea lor, sau in urma deciziei Consiliului de Securitate al ONU. „In acest caz, avem de-a face cu o solicitare din partea guvernului sirian pentru acordarea de ajutor tehnico-militar, ceea ce Rusia face in cadrul unor contracte internationale absolut legale”, a declarat liderul rus.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: