Razboi RUSIA-SUA pe teritoriul Siriei. Moscova trimite sisteme ultramoderne de RACHETE

news

Rusia trimite sisteme antiaeriene avansate in Siria in cadrul campaniei de sustinere a regimului Bashar al-Assad, afirma oficiali occidentali si rusi citati de site-ul agentiei Reuters. La randul lor, americanii au initiat lovituri aeriene impotriva ISIS si a fortelor regimului Assad.

Potrivit unor oficiali occidentali, un sistem de rachete SA-22, aflat in drum spre Siria, va fi gestionat de trupele ruse.

„Acest sistem este o versiune avansata folosita de Rusia si va fi utilizat de militari rusi in Siria”, a declarat un diplomat occidental, sub protectia anonimatului.

rachete

Informatia a fost confirmata de un oficial american.

Statele Unite au anuntat o recenta desfasurare de material si soldati rusi in apropiere de Latakia, fief alawit al presedintelui Bashar al-Assad, aminteste France Presse.

Rusia a cerut vineri Statelor Unite sa reinitieze cooperarea in domeniul militar in scopul evitarii „incidentelor neintentionate” in Siria, in contextul in care Moscova este acuzata de Washington ca a consolidat fortele pentru protejarea regimului Bashar al-Assad.

Citeste si: Al TREILEA razboi mondial? Oficial SUA: „Este posibila o confruntare cu RUSIA in Siria”

Generalul in rezerva John Allen, coordonatorul numit de Casa Alba al coalitiei internationale impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic, a declarat ieri ca pe teritoriul Siriei ar putea avea loc o confruntare intre militari rusi si coalitia condusa de SUA.

Intrebat daca, in opinia sa, militarii rusi ‘vor deveni o problema’ pentru Washington, in cazul in care acestia vor lupta de partea presedintelui sirian Bashar al-Assad, John Allen a raspuns: ‘In ultimele zile, am urmarit cu atentie aceasta intarire de forte (rusesti in Siria) si am incercat sa intelegem ce ar insemna acest lucru. Cred ca este rau. Rusia isi foloseste fortele pentru a sustine regimul lui Bashar al-Assad’.

Potrivit generalului american, principala raspundere o poarta presedintele sirian pentru faptul ca, in urma conflictului din Siria, au murit zeci de mii de oameni. ‘Sustinerea lui Assad cu forte militare adanceste criza in regiune. Practic, acest lucru ar putea duce la o confruntare intre fortele rusesti si fortele coalitiei’, a atentionat Allen.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: