externe

„Razboi total al Ucrainei cu Rusia”. Avertismentul presedintelui Ucrainei, atrage atentia asupra escaladarii conflictului din estul Ucrainei

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri ca un razboi total cu Rusia este o posibilitate si ca isi doreste sa aiba o intalnire substantiala cu presedintele rus Vladimir Putin, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Intrebat la Summitul Strategiei Europene de la Ialta (YES) daca ar putea exista cu adevarat un razboi total cu Rusia, care a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina in 2014 si ii sprijina pe separatistii din estul Ucrainei, Zelenski a raspuns: „Cred ca se poate intampla”.

„E cel mai rau lucru care s-ar putea intampla, dar, din pacate, exista aceasta posibilitate”, a adaugat el, vorbind in ucraineana.

Conform Kievului, conflictul din estul Ucrainei a facut 14.000 de morti incepand din 2014.

Zelenski a spus ca relatiile cu SUA s-au imbunatatit, insa a deplans faptul ca Ucraina nu a primit un raspuns clar la solicitarea sa de a adera la NATO, un pas care ar infuria cu siguranta Moscova.

„Nu am primit o pozitie directa cu privire la aderarea Ucrainei la NATO. Ucraina este pregatita de mult timp”, a spus el.

Zelenski a mai declarat ca un refuz de a primi Ucraina ar slabi NATO si ar face jocul Rusiei.

Tensiunile dintre Kiev si Moscova s-au amplificat la inceputul acestui an, cand luptele din estul Ucrainei s-au intensificat, iar Rusia a masat mai multe trupe in apropierea granitei.

Moscova a acuzat Ucraina ca a pierdut interesul in discutiile de pace, in timp ce Zelenski a insistat fara succes pentru o intalnire cu Putin in zona de conflict.

„Sincer, nu am timp sa ma gandesc la el”, a declarat Zelenski vineri.

„Sunt mai interesat daca putem cu adevarat sa avem o intalnire substantiala, si nu declarativa, asa cum face cu unele state”, a adaugat el.

„Astazi mi se pare ca ei nu par sa vada sensul rezolvarii unor chestiuni. Incheierea razboiului si rezolvarea rapida a chestiunilor legate de conflict – nu isi doresc asta”, a mai spus Zelenski.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

10 minute ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

25 de minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

40 de minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

55 de minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

O oră ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

O oră ago