politica

Clotilde, reactie dura la adresa lui Nicusor Dan: „Il rog sa nu mai dezinformeze opinia publica”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reactioneaza cu duriatte dupa ce Nicusor Dan a anunta ca ii respinge solicitarea de a prelua in administrare parcurile Herastrau si Cismigiu.

„Am aflat si eu din presa ca dl. primar general a declarat ca nu se pune problema ca Primaria Sectorului 1 sa preia parcurile Herastrau si Cismigiu… iar Primaria Sector 1 ar avea o datorie de 19 milioane lei catre Primaria Municipiului Bucuresti.

Recunosc ca este putin absurd sa aflu din presa asta. Dl. primar are numarul meu de telefon si m-ar fi putut contacta sa ma anunte inainte. In conditiile in care am avut o intalnire in urma cu cateva luni cu dl. primar general unde am discutat si am convenit la initiativa lui sa preluam noi parcurile Cismigiu si Herastrau pentru a putea face investitii. N-am fi pus pe ordinea de zi a sedintei Consiliu Local de ieri acest proiect daca n-am fi avut acordul d-lui primar.

Sper ca situatia dezastruoasa a parcurilor Herastrau si Cismigiu sa se rezolve urgent. Voi inainta catre Primaria Municipiului Bucuresti o noua solicitare pentru preluarea in administrare a celorlalte parcuri de pe raza Sectorului 1 aflate in administrarea ALPAB.

De asemenea, il anunt pe dl. primar general ca Primaria Sectorului 1 si-a platit datoria fata de Primaria Capitalei si il rog sa nu mai dezinformeze opinia publica”, a scris Armand pe Facebook.

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, respinge varianta preluarii in administrare a Parcului „Regele Mihai I al Romaniei” si a Parcului Cismigiu de catre Primaria Sectorului 1.

„Nu se pune problema ca Primaria Sector 1 sa preia parcurile Cismigiu si Herastrau, doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat in sectorul sau si nici nu are capacitatea financiara pentru a face acest lucru. In acest moment, Primaria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei catre PMB”, a precizat edilul general, conform unui comunicat PMB.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, in sedinta de joi, un proiect initiat de Clotilde Armand prin care se solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) transmiterea in administrarea autoritatii locale a Parcului „Regele Mihai I al Romaniei”, precum si a Parcului Cismigiu, aflate in proprietatea publica a Municipiului Bucuresti, in vederea reabilitarii si modernizarii lor.

Hotararea a fost adoptata cu 19 voturi ‘pentru’ si 6 abtineri.

In ceea ce priveste Parcul „Regele Mihai I al Romaniei”, in forma initiala proiectul se referea doar la o parte din acesta, insa PSD a adus un amendament, care a fost adoptat, prin care este vizat intreg parcul.

Potrivit referatului de aprobare, pretul lucrarilor de amenajare si interventie privind Parcul „Regele Mihai I al Romaniei” este estimat la circa 109 milioane de lei, iar referitor la Parcul Cismigiu – la aproximativ 61,8 de milioane de lei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

9 ore ago

O unitate de veterani ucraineni, de peste 60 de ani, in lupta cu rusii. „Lupii Stepei” nu primesc nici munitie si nici salarii din partea armatei

Unitatea de artilerie mobila a lui Oleksandr Taran nu face parte din trupele armatei  ucrainene,…

9 ore ago

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare,…

10 ore ago

Piedone il ia peste picior pe „prietenul” Ciolacu: „Salivezi ca pisica la sunca, vad c-ai mai albit in ultima luna! Stresat? Esti bine?”

Candidatul PUSL la Primaria Capitalei Cristian Popescu Piedone i-a transmis duminica lui Marcel Ciolacu ca…

8 ore ago

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

18 ore ago