Razboiul din Siria intra intr-o noua era, mult mai periculoasa. Donald Trump anunta furios ca guvernul sustinut de Rusia a „depasit multe linii”

news

Presedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri la Washington ca presupusul atac chimic comis cu o zi inainte in Siria a „depasit multe linii”, o aluzie la faimoasa „linie rosie” pe care si-a stabilit-o predecesorul sau Barack Obama impotriva regimului sirian in cazul recurgerii la arme chimice, transmite AFP, citata de Agerpres.

Donald Trump a calificat atacul chimic in urma caruia 72 de persoane si-au pierdut viata, printre care 20 de copii, ca fiind „acte odioase” si „un afront la adresa umanitatii” care „nu pot fi tolerate”.

In deschiderea conferintei sale de presa alaturi de regele Abdullah al II-lea, liderul de la Casa Alba a denuntat „un atac chimic atroce” impotriva „oamenilor nevinovati, a femeilor, copiilor mici si chiar a frumosilor bebelusi”. „Moartea lor reprezinta un afront la adresa umanitatii. Aceste act odioase comis de regimul Al-Assad nu pot fi tolerate”, a subliniat presedintele american.

Cu acelasi prilej, Donald Trump a dat asigurari ca „atitudinea sa fata de Al-Assad s-a schimbat”.

Fostul presedinte Barack Obama a promis ca va actiona impotriva Siriei in cazul folosirii armelor chimice, o „linie rosie” depasita in vara lui 2013, dar Washingtonul a renuntat la o interventie militara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: