Razboiul MONDIAL, tot mai aproape. Avertismentul Frantei: „Exista risc de RAZBOI intre Turcia si Rusia”

externe

Presedintele francez Francois Hollande a avertizat vineri, la Bruxelles, ca exista un ‘risc de razboi’ intre Turcia si Rusia ca urmare a implicarii turce in Siria, transmite AFP, citata de Agerpres.

‘Turcia este implicata in Siria. Acolo, exista un risc de razboi (cu Rusia) si acesta este motivul pentru care Consiliul de Securitate al ONU se reuneste in acest moment’, a adaugat Hollande.

Rusia a convocat, pentru vineri la ora 20:00 GMT, o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU dupa ce Turcia a pledat pentru o operatiune militara terestra in Siria impreuna cu aliatii sai.

Ankara s-a pronuntat marti pentru o interventie militara terestra a coalitiei internationale in Siria, ceea ce face si mai putin probabila perspectiva unui armistitiu, care ar urma sa intre in vigoare pana la finalul saptamanii. ‘Vrem o operatiune terestra impreuna cu aliatii nostri internationali’, a declarat presei un responsabil turc sub acoperirea anonimatului, adaugand totusi ca ‘nu va exista o operatiune militara unilaterala a Turciei’.

Pana in prezent, coalitia internationala condusa de SUA se limiteaza la lansarea de lovituri aeriene asupra pozitiilor gruparii jihadiste Stat Islamic (SI) in Siria.

Aceste noi declaratii ale Turciei, care sustine opozitia siriana, au tensionat si mai mult relatiile cu Rusia, aliat al regimului sirian, care a acuzat-o luni ca sustine ‘terorismul international’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: