„Razboiul tacut” intre China si SUA se intensifica: dupa ce americanii au anuntat ca vor interzice Tik Tok, guvernul chinez a ordonat eliminarea WhatsApp si Threads din magazinul de aplicatii

externe

WhatsApp, interzis, China, Tik Tok, Statele Unite

WhatsApp si Threads, doua dintre platformele sociale detinute de Meta, nu mai sunt disponibile in mod oficial pentru utilizatorii de iPhone din China, dupa ce autoritatile de la Beijing au obligat Apple sa le scoata din App Store, invocand motive de securitate nationala.
„Administratia Spatiului Cibernetic din China a ordonat eliminarea acestor aplicatii din App Store pe baza preocuparilor de securitate nationala” a anuntat Apple, care a mai precizat ca este obligata sa se supuna, chiar daca nu este de acord cu decizia, potrivit Reuters.
Cele doua aplicatii Meta dispar doar din versiunea chineza a magazinului de aplicatii pentru iPhone, fiind neafectate in restul lumii. Platformele sociale straine erau deja in mare parte inaccesibile din China, unde utilizatorii erau nevoiti sa foloseasca VPN-uri pentru a trece de firewall-ul impus de guvernul chinez.
Reamintim ca blocarea WhatsApp si Threads in China vine in contextul in care Statele Unite au anuntat ca se pregatesc sa interzica total aplicatia chineza TikTok.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: