Razbunarea Israelului. Numarul 2 din Hamas a fost executat cu o racheta trasa dintr-un avion israelian

externe

Hamas in Beirut

Un important oficial al fortelor de securitate din Liban a declarat miercuri pentru AFP ca numarul doi al biroului politic al Hamas, Saleh al-Arouri, a fost tinta unor „rachete ghidate” trase dintr-un avion de lupta israelian la periferia Beirutului, relateaza AFP.

Saleh al-Arouri si alte sase cadre ale miscarii islamiste palestiniene Hamas au fost ucisi intr-o lovitura aeriana atribuita Israelului, care a vizat marti seara birourile gruparii aflate in suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al Hezbollahului pro-iranian.

Agentia oficiala libaneza Ani a anuntat marti ca acest atac care a vizat periferia capitalei libaneze pentru prima data de la inceputul razboiului din Gaza a fost efectuat cu o drona.

Oficialul libanez, care detine informatii in legatura cu investigatiile preliminare si care a solicitat anonimatul, a explicat ca numarul doi al Hamas a fost ucis „nu de o drona, ci de rachete ghidate trase dintr-un avion de lupta israelian”.

El a mentionat natura extrem de „precisa” a loviturii, pe de o parte, si greutatea rachetelor, care cantareau in jur de „100 de kilograme” fiecare.

Armata israeliana nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, insa a declarat miercuri ca se pregateste pentru „orice scenariu”.

Din cele sase rachete trase, patru au explodat, potrivit oficialului libanez, dintre care doua au distrus doua etaje inainte de a lovi direct sala de sedinte a oficialilor Hamas.

Armata libaneza a constatat ca resturile de rachete corespund celor pe care Israelul le-a tras in sudul Libanului, a adaugat el, citat de Agerpres.

De la inceputul razboiului dintre Israel si Hamas in Gaza pe 7 octombrie, Hezbollahul pro-iranian, care afirma ca intervine in sprijinul miscarii palestiniene, a fost implicat zilnic in schimburi de focuri cu armata israeliana la granita dintre Liban si Israel.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: