RAZBUNAREA rusilor. Dau in vileag SECRETE: „Fiul lui Erdogan a facut afaceri ilegale cu ISIS”

news

Moscova sustine ca Turcia a sprijinit Statul Islamic in comertul ilegal de petrol, o importanta sursa de finantare pentru gruparea teroristilor. Potrivit analistilor, raidurile aeriene rusesti in Siria strica afacerile profitabile ale intermediarilor turci, inclusiv ale unor oficiali de la Ankara.

In mediul online din Turcia au circulat fotografii in care Necmettin Bilal, fiul presedintelui turc Recep Erdogan, iar cina intr-un restaurant din Istanbul cu un presupus lider ISIS. Exista speculatii Necmettin Bilal Erdogan este implicat direct in afacerile cu petrol pe piata neagra, cu Statul Islamic.

fiu1

Vladimir Putin profita de criza declansata in relatiile ruso-turce pentru a ridica un deget acuzator spre Ankara. “ISIS are sute de milioane de dolari sau chiar miliarde obtinuti din vanzarea de petrol. In plus, sunt protejati de armata unei tari intregi. Se poate intelege de ce au devenit atat de indrazneti si actioneaza ostentativ. Se poate intelege si de ce ei pot ucide oamenii intr-un mod atat de barbar sau de ce pot comite acte teroriste in intreaga lume, inclusiv in inima Europei”, a declarat Vladimir Putin, dupa doborarea avionului militar rusesc de catre fortele aeiene ale Turciei.

David Cohen, subsecretarul de stat al Trezoreriei SUA, insarcinat cu lupta impotriva Terorismului, a declarat ca Statul Islamic a castigat un milion de dolari zilnic din vanzarile de petrol.

„Potrivit informatiilor noastre, luna trecuta, ISIS a vandut petrol cu reduceri mari de pret unui numar mare de intermediari, inclusiv unora din Turcia, care au transportate petrol pentru a-l revinde. Se pare, de asemenea, ca o parte din petrolul extras din zacamintele aflate pe teritoriile controlate de Statul Islamic a fost vandut catre kurzii din Irak si apoi revandut in Turcia”, a spus el, potrivit rt.com.

Potrivit prim-ministrului rus Dmitri Medvedev, intermediarii din Turcia nu sunt doar antreprenori, ci sunt chiar inalti functionari de la Ankara. Turcia protejeaza Statul Islamic tocmai datorita „interesului financiar direct al unor oficiali turci cu privire la furnizarea de produse petroliere rafinate din zone controlate de ISIS.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: