Razvan Stefanescu nu se lasa, le-a facut plangere penala politistilor. Din exces de zel, acestia i-au tinut copilul in sectie peste trei ore

news

Razvan Stefanescu, soferul masinii M…PSD, a declarat, marti, la sediul Brigazii Rutiere, unde s-a prezentat cu avocatul sau, ca va depune o plangere penala, deoarece fiul sau minor a fost pus in situatia de a asista la audierea tatalui, care a durat cateva ore.

„Am intrebat in legatura cu drepturile minorului, de ce a trebuit baiatul meu sa fie in camera cu mine. Si am intrebat si ce se intampla, de fapt, ca nu stiam nimic de un dosar penal. Nu m-a anuntat nimeni ca am dosar penal. S-a confirmat, e dosar penal deschis pe numele meu. (…) Doamna politista m-a intrebat daca vreau sa duc minorul undeva. I-am spus ca nu aveam unde sa-l duc, sa ma fi lasat o ora, doua sa merg sa-l duc pe fiul meu undeva unde aveam incredere. Dansa ne-a luat impreuna. (…) Da este (traumatizat n.r.). Ieri, cel putin, era. I-am explicat ca nu se intampla nimic, totul este bine. Ma tot intreba de ce m-a luat. Stie de placute, dar el foloseste Gura PSD si rade. (…) Facem plangere penala, pentru ca nu mi se pare corect. Ma puteau lasa o ora sa merg sa las copilul undeva. Nu au fost de acord, mi-au spus ca trebuie sa mergem la politie”, a declarat Razvan Stefanescu, la sediul Brigazii Rutiere, citat de Mediafax.

Acesta mai adauga ca, potrivit procesului verbal pe care l-a primit, permisul si placutele de inmatriculare i-au fost retinute pentru ca numerele sunt inactive.

„Aici mi-au spus asta, ca de aceea au suspendat permisul. Celelalte placute erau in masina. Am intrebat politistii la opririle precedente daca trebuie sa schimb placutele si au spus ca nu am voie sa le schimb, pentru ca fac alta infractiune, si sa merg cu cele cu care am intrat in tara. (…) Daca cei din Suedia au decis ca placutele nu sunt ok, nu voi continua. Nu cred ca imi va mai da alte placute cu PSD. Vreau sa-mi recuperez permisul de conducere, placutele pot sa le opreasca ei. Nu am facut nimic ilegal, daca era ilegal, probabil ca imi parea rau”, a mai spus soferul masinii M…PSD.

Soferul a declarat presei ca doreste sa-si clarifice situatia, prioritatea fiind recuperarea permisului de conducere. „Sper sa se rezolve. Sunt sofer, e meseria mea”, a spus Razvan Stefanescu.

Politia Rutiera a anuntat luni ca masina cu placute M…PSD a fost oprita de patru ori in trafic de Politie, incepand cu data de 17 iulie, atunci cand a intrat in tara pe la Vama Nadlac, dar abia acum autoritatile au avut toate raspunsurile din partea autoritatilor suedeze.

Potrivit Politiei Rutiere, masina a fost oprita in trafic in ultimele doua saptamani pe raza a trei judete Hunedoara, Dolj, Olt si apoi in Capitala.

„In momentul in care a intrat in tara (n.r.: 17 iulie 2018) indeplinea conditiile.Ulterior, verificarile le-am facut noi. Este o situatie inedita”, a declarat sef director adjunct al Directiei Rutiere din Cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Marian Badea.

Avocata lui Razvan Stefanescu a declarat pentru Ziare.com ca vrea sa faca o sesizare privind modul in care politistii s-au comportat in cazul copilului clientului sau.

„Copilul are 8 ani. Atunci cand tatal sau a fost ridicat din trafic, era in masina. El a fost dus in masina de politie, pe bancheta din spate. Clientul meu le-a spus sa-l lase sa duca copilul acasa si sa revina la sectie, dar politistii au refuzat”, a declarat avocata.

Potrivit aparatoarei lui Razvan Stefanescu, copilul ar fi fost tinut timp de trei ore in camera in care acesta a fost audiat.

„Clientul meu nu are cunostinta de temeiul legal al retinerii permisului, daca este vorba de contraventie sau de un dosar penal”, a declarat avocatul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: