Categories: news

Satisfactie maxima. Reactia lui Florin Iordache dupa ce Curtea de Apel Alba a anulat o pedeapsa pentru abuz in serviciu

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu executare a fostului secretar general al Consiliului Judetean Hunedoara. Acesta fusese condamnat pentru abuz in serviciu si a contestat pedeapsa in baza hotararii CCR referitoare la articolul din Codul Penal care reglementeaza abuzul in serviciu.

Intr-o interventie telefonica pentru B1 TV, Florin Iordache, fostul Ministru al Justitiei, a declarat ca s-a ajuns la o astfel de hotarare pentru ca legislatia nu a fost pusa in acord cu deciziile CCR, lucru pe care el a incercat sa-l faca prin Ordonanta 13.

”S-a ajuns aici pentru ca, in 45 de zile de la decizia CCR, fie Parlamentul, fie Guvernul trebuia sa puna in concordanta legislatia cu decizia Curtii. Nu s-a intamplat acest lucru si iata ca asta e rezultatul!

Asta am vrut noi prin ordonanta.

Fara indoiala, printr-o consultare larga, toate deciziile CCR trebuie modificate. Nici Curtea si nici instantele nu sunt autoritati care sa legifereze. Legiferarea o face fie Parlamentul, fie Guvernul.

Noi am avut o consultare larga cu cateva mii de oameni si am postat viziunea noastra. Ideea era ca ordonanta sa fie modificata in Parlament. Acum se doreste o consultare si mai larga. Foarte bine, dar trebuie facuta, pentru ca din vara e un vid legislativ si alte instante pot face la fel”, a declarat Florin Iordache, pentru B1 TV.

Citeste si: Decizie stupefianta, au castigat borfasii PSD? Curtea de Apel Alba a constatat ca abuzul in serviciu a fost dezincriminat

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

4 minute ago

O masina cu 7 femei s-a rasturnat pe Podul Basarab din Bucuresti. Toate au ajuns la spital

O masina in care se aflau sapte femei s-a rasturnat, duminica, pe Podul Basarab din…

57 de minute ago

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

2 ore ago

Bucurie in Voluntari, Firea este pe primul loc pe buletinul de vot. Ea este urmata de Burduja

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea se va afla pe primul loc pe buletinul…

O oră ago