Reactia lui Ciolos in urma interventiei salbatice a jandarmilor in Piata Victoriei. El arata legea care le interzice astfel de actiuni

politica

Dacian Ciolos considera ca actionile violente ale jandarmilor impotruva protestatarilor din Piata Victoriei reprezinta un „un precedent extrem de periculos pentru democratia romaneasca”.

“Un om cu mintea normala si cu un minim respect fata de semeni nu poate sa nu fie in seara asta in fata evidentei ca s-a mers prea departe. Reactia fortelor de ordine, si a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestatii pasnice, este un precedent extrem de periculos pentru democratia romaneasca”, a scris Dacian Ciolos pe contul sau de Facebook.

El spune ca nu se justifica interventia Jandarmeriei cu gaze lacrimogene impotriva femeilor si copiilor.

“Nu exista justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene impotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflati in scaune cu rotile. Articolul 36 din Legea 550/2004 de organizare a jandarmeriei interzice o astfel de interventie”, a mai spus el.

De asemenea, acesta afirma ca aceia care trebuie sa protejeze oamenii le-au pus in pericol vietile, iar cei care au ordonat asta trebuie sa plateasca.

“Cei care au responsabilitatea de a proteja oamenii pasnici, linistea si ordinea publica, au pus in pericol viata semenilor. Toti cei care au dat ordin trebuie sa plateasca pentru excesul de putere si aceasta interventie disproportionata”, a mai adaugat fostul premier.

Jandarmii au intrat in forta in Piata Victoriei, la ora 23.00, gonind oamenii, desi mii de persoane protestau in continuare. Scutierii au intrat in forta in manifestanti, atacand cu grenade, cu gaze lacrimogene si folosind tunul cu apa. Oamenii au fost luati prin surprindere si au incercat sa fuga pe bulevardele din jur. Cei cativa protestari care au fost violenti pe parcursul mitingului au ripostat la asaltul jandarmilor, aruncand cu sticle si pietre.

Incidente au fost pe tot parcursul mitingului, pana la ora 23.00 fiind asistate medical aproape 250 de persoane.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: