politica

Reactia lui Citu dupa raportul CE: „Trebuie sa corectam cat mai repede greselile legislative savarsite cu intentie de PSD”

Prim-ministrul Florin Citu sustine ca raportul MCV publicat marti de Comisia Europeana este unul „pozitiv” pentru Romania, iar coalitia de guvernare trebuie sa corecteze cat mai repede „greselile legislative savarsite cu intentie de PSD”.

„Raportul MCV publicat astazi este unul pozitiv pentru Romania. Comisia Europeana apreciaza faptul ca in 2021 s-au inregistrat progrese in ceea ce priveste toate recomandarile ramase din cadrul MCV. Marea batalie pentru o justitie independenta este, de fapt, batalia pentru normalitatea unei societati democratice. Legile si institutiile trebuie sa garanteze eficienta actului de justitie pentru cetateni si independenta sistemului judiciar.

In perioada urmatoare, trebuie sa corectam cat mai repede greselile legislative savarsite cu intentie de PSD! Intr-o guvernare eficienta, legile bune rezolva probleme, nu genereaza probleme!”, a scris Citu, marti, pe Facebook.

Comisia Europeana a adoptat cel mai recent raport privind evolutia situatiei din Romania in materie de reforma a sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei.

Executivul comunitar a salutat progresele Romaniei in privinta recomandarilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, dar a precizat ca ‘asteapta cu interes’ ca autoritatile romane sa transpuna acest angajament in masuri concrete.

Raportul adoptat marti face un bilant al progreselor inregistrate in cadrul MCV din octombrie 2019 pana in prezent si evalueaza progresele inregistrate in vederea indeplinirii celor 12 recomandari din ianuarie 2017 si a celor opt recomandari suplimentare din noiembrie 2018.

Indeplinirea tuturor recomandarilor care nu au fost inca puse in aplicare este esentiala pentru procesul de reforma si pentru ca Romania sa incheie procesul MCV, a atras atentia Comisia Europeana.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

2 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

32 de minute ago

Fostul sef al Politiei Costinesti a refuzat sa fie testat dupa ce a fost prins conducand „imprudent” prin Mangalia. S-a ales cu dosar penal

Fostul sef al Politiei Costinesti a fost prins in trafic, marti, in timp ce conducea…

59 de minute ago

SUA vor o forta multinationala cu participarea statelor arabe in Gaza. Trei state arabe au anuntat ca sunt dispuse sa trimita trupe

Administratia Biden incurajeaza statele arabe sa se alature unei forte de mentinere a pacii care…

O oră ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

2 ore ago

Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporta droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei…

2 ore ago