Reactia ministrului de Interne in urma violentelor jandarmilor. Carmen Dan se spala pe maini, sustine ca nu este responsabilitatea ei

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a aflat aflat sambata la Spitalul Floreasca, unde a tinut sa se intalneasca cu trei jandarmi care au fost raniti in timpul conflictelor din Piata Victoriei. Ea a refuzat sa comenteze modul in care au intervenit jandarmii.

„„Motivul pentru care sunt aici este ca mi-am dorit sa discut cu cei trei colegi, cu Stefania, Cristi si Marius. Bineinteles ca am tinut legatura cu medicii care i-au tratat. Stim care este situatia sanatatii lor, vestile sunt imbucuratoare. Baietii vor fi externati maine, Stefania este are foarte multe contuzii, traumatisme, dar starea ei este buna. A vorbit dimineata si cu un psiholog si ma bucur ca a facut asta. Ce am identificat la toti trei este sentimentul datoriei indeplinite””, a declarat Carmen Dan.

Intrebata ce parere are despre interventia violenta a jandarmilor, Carmen Dan a sustinut ca nu ea este responsabila.

„Asa cum stiti, nu ministrul coordoneaza interventiile Jandarmeriei. Dupa fiecare misiune operativa, se face un raport care sa puna la dispozitia conducerii Ministerului. Astept acel raport. In cursul zilei de azi o sa ies si voi prezenta concluziile raportului preliminar”, a mai spus ministrul de Interne.

Peste 400 de persoane, intre care 35 de jandarmi, au primit ingrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piata Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei avand arsuri de pana la 15% din suprafata corpului.

Mai mult despre: ,


Comentarii: