Reactia Opozitiei. PSD a devenit astazi partidul care continua comunismul, iar Dragnea se vrea salvatorul Romaniei

politica

USR a dat publicitatii un comunicat referitor la Congresul extraordinar al PSD, in care face o comparatie cu ceea ce se intampla in comunism si afirma ca Liviu Dragnea si-a inceput, de fapt, campania pentru alegerile prezidentiale de anul viitor, adoptand imaginea singurului posibil salvator al Romaniei.

„In discursul de pe scena Congresului, Liviu Dragnea a trasat directia autoritarista pe care Romania trebuie sa o urmeze si a avertizat statele occidentale sa nu confunde bunele relatii cu servilismul. Liderul PSD a atins astazi apogeul discursului nationalist periculos care risca sa izoleze Romania pe plan international”, avertizeaza USR.

USR mentioneaza ca, fiind la guvernare PSD si Liviu Dragnea, Romania a devenit in ultimul an cunoscuta ca o tara cu penali in functii publice care modifica legile in interesul coruptilor si in dispret fata de nevoile cetatenilor.

„De aceea, Liviu Dragnea, un infractor cu o condamnare penala definitiva si alte dosare in curs, unele dintre ele internationale, nu trebuie sa ajunga niciodata presedintele Romaniei, altfel tara noastra risca sa o ia pe urmele democratiilor iliberale, precum Ungaria, Polonia, Turcia. Astazi, Liviu Dragnea a demonstrat ca refuza cultura democratiei si de aceea incearca prin violenta sa blocheze orice fel de protest, la fel cum facea dictatorul Nicolae Ceausescu. Asistam azi la o desfasurare a fortelor de ordine complet disproportionata, care ne aduce aminte de anii ‘80 si de congresele Partidului Comunist Roman”, atrage atentia USR, potrivit News.ro.

USR precizeaza ca partidul care a castigat alegerile cu un scor istoric a avut nevoie de politisti si jandarmi ca sa tina cetatenii la distanta. In zona Salii Palatului au fost impuse restrictii de circulatie, iar mai multe filtre nu au lasat sa treaca oamenii fara insigne PSD, „ceea ce arata clar dorintele liderului PSD de a reinstaura un stat politienesc in Romania”.

„In discursul de pe scena Congresului, Liviu Dragnea a sustinut ca PSD vrea ca cetatenii acestei tari sa nu mai fie supravegheati ilegal sau arestati fara motive bine intemeiate, in timp ce protestatarii din fata Salii Palatului erau luati cu duba si dusi la politie, desi nu erau violenti. Este dovada ca PSD face reguli doar pentru coruptii din partid, nu pentru toti cetatenii, de aceea singura prioritate in primul an si jumatate de guvernare a fost modificarea legilor justitiei, la care a anuntat ca nu va renunta. USR se va opune cu toate mijloacele reinstaurarii statului politienesc in Romania si indepartarii tarii noastre de UE si NATO. Am trait in comunism, refuzam sa ne intoarcem acolo!”, se arata in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: