politica

Reactia surprinzatoare a lui Tariceanu dupa ce Iohannis a cerut demisia premierului Dancila: „Vreau sa-i atrag atentia presedintelui”

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, vineri, dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca cere demisia premierului Dancila ca presedintele nu are nicio atributie constitutionala in acest sens.

Surprinzator, Tariceanu a avut un ton extrem de calm, fara excesele cu care ne-a obisnuit pana acum. Numeroase surse politice au anuntat recent ca intre Tariceanu si Dragnea a intervenit o raceala semnificativa.

„In ceea ce priveste atat capacitatea de a conduce guvernul cat si suportul politic necesar, singurul care poate da un verdict este Parlamentul. Presedintele nu are nimic de a face cu aceasta chestiune. Presedintele nu cunoaste atribute constitutionale ale functiei.

Vreau sa-i atrag atentia presedintelui ca premierul nu are nevoie de mandat sa se duca intr-o vizita externa. Viorica Dancila vorbeste in numele Guvernului, prin urmare vorbeste in numele Romaniei. La acest lucruri putem sa ne raportam.

E problema dansului ca doreste sa deschida un razboi cu majoritatea parlamentara”, a declarat Tariceanu la Antena 3.

„Presedintele poate sa ceara demisia premierului, asa cu, o poate face orice cetatean. Nu are nicio valoare”, a mai arata seful Senatului.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca retrage increderea premierului Viorica Dancila, sustinand ca aceasta nu face fata pozitiei de prim-ministru.

„Solicit public demisia doamnei Dancila din functia de prim-ministru al Romaniei”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Recent Posts

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

2 ore ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

2 ore ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

3 ore ago

Nicusor Dan locuieste cu chirie in Bucuresti. Sotia, din Vaslui, vrea sa aiba casa lor, insa „n-am avut nici bani, nici timp sa cautam o casa”

Primarul general Nicusor Dan, care locuieste cu chirie in Bucuresti, sustine ca nu are ca…

O oră ago

Locuri de lux pe zborurile de linie. Capsula cu 2 locuri pentru „o priveliste captivanta asupra mediului extern al aeronavei in timpul zborului”

O firma privata de inginerie aerospatiala, Windspeed Technologies, a proiectat o capsula de sticla, cu…

2 ore ago