Reactia Ucrainei in urma mortii fiicei lui Dughin. Ucraina dezvaluie ca la Moscova a inceput o lupta dura pentru putere: „Rusia a inceput sa se dezintegreze intern”

externe

Un consilier al presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a negat duminica aceasta ca Kievul ar fi implicat in atentatul cu masina capcana de sambata seara in care si-a pierdut viata fiica ultranationalistului rus Aleksandr Dughin, transmite EFE, citata de Agerpres.

„Subliniez ca Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru ca nu suntem un stat criminal ca Federatia Rusa si nici nu suntem un stat terorist”, a declarat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski, intr-o interventie televizata.

Podoliak a apreciat in schimb ca Rusia a inceput „sa se dezintegreze intern” (sic) si ca mai multe grupuri politice incep sa se confrunte intr-o lupta pentru putere.

Citeste si: Aleksandr Dughin cu mainile in cap la locul exploziei. Masina in care se afla fiica sa a fost aruncata in aer la Moscova – Video

Ca parte a acestei redistribuiri ideologice, creste „presiunea informationala” asupra societatii si razboiul din Ucraina este folosit drept portita de scapare, in timp ce sectoarele nationaliste se radicalizeaza tot mai mult, a sustinut el.

Daria Dughina, fiica liderului miscarii neoeurasiatice, Aleksandr Dughin, considerat unul dintre aliatii apropiati ai presedintelui rus Vladimir Putin, a murit sambata noaptea in momentul in care o bomba amplasata in autoturismul pe care il conducea a facut explozie.

Citeste si: Cine a fost Daria Dughina: „Noi, Dughinii, suntem pe calea adevarului in lupta impotriva globalismului”. Sustinea hegemonia Rusiei asupra lumii

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: