politica

Reactia USR dupa ce PNL l-a propus tot pe Citu ca premier: „Inseamna ca s-au inteles cu PSD sa il sustina”

Deputatul USR Ionut Mosteanu a declarat, vineri, pentru News.ro, ca propunerea Florin Citu premier, decisa de conducerea PNL joi noaptea, inseamna ca exista o intelegere cu cei de la PSD sa il sustina la vot, in Parlament.

”Nominalizarea lui Florin Citu, in continuare, la doua zile dupa ce a fost demis de Parlament, inseamna ca s-au inteles cu PSD sa il sustina”, a spus Ionut Mosteanu, purtator de cuvant al USR.

Conducerea USR urmeaza sa se reuneasca, luni, inainte de consultarile de la Palatgul Cotroceni, pentru a discuta despre mandatul formatiunii la discutiile cu presedintele Klaus Iohannis. Mosteanu a precizat ca se va analiza inclusiv aceasta decizie luata de conducerea Partidului National Liberal.

Din delegatia USR care va merge la Palatul Cotroceni fac parte noul presedinte Dacian Ciolos, Dan Barna, Cristian Ghinea, Stelian Ion si presedintele Senatului, Anca Dragu.

USR, PSD si AUR au anuntat, deja, ca nu sustin varianta Florin Citu premier, astfel ca, in cazul in care va fi desemnat de presedintele Klaus Iohannis, acesta are sanse mici de a strange o majoritate pentru a trece noul Guvern de votul Parlamentului.

Liberalii au anuntat, joi seara, ca Biroul Executiv National a decis, in unanimitate, ca la consultarile de la Controceni sa fie propus tot Florin Citu pentru functia de premier. Acesta a fost demis prin votul Parlamentului, la inceputul saptamanii, fiind cel mai mare scor cu care a fost adoptata o motiune de cenzura, din istoria parlamentarismului, respectiv 281 de voturi.

Propunerea Citu premier va fi validata, luni, in sedinta Biroului Politic National. Delegatia care va participa la consultarile cu seful statului va fi formata din Florin Citu, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode si Iulian Dumitrescu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Serviciul secret ucrainean anunta ca Rusia are o noua strategie, mai eficienta: „Noi nu avem arme iar ei actioneaza ca un corp unic, cu un plan clar”

Pozitia Ucrainei pe campul de lupta este mai precara decat oricand din primele zile ale…

31 de secunde ago

Premierul pro-rus din Slovacia isi subordoneaza presa. Mii de persoane au protestat la Bratislava impotriva preluarii controlului televiziunii publice

Mii de slovaci s-au adunat joi in capitala Bratislava pentru a protesta impotriva unei revizuiri…

3 minute ago

Inflatia din Turcia creste in ritm ametitor, a ajuns la aproape 70% in aprilie. S-au dublat preturile la restaurante

Inflatia din Turcia a accelerat la 69,8% pe an in luna aprilie, a anuntat vineri…

6 minute ago

Masinaria de razboi a lui Putin incepe sa scartaie: pentru prima oara din 1999, Gazprom a raportat o pierdere neta de aproape 7 miliarde de dolari pe 2023

Gazprom, gigantul energetic controlat de stat din Rusia, a fost pe minus anul trecut pentru…

6 ore ago