Reactie de la Budapesta, dupa ce Ponta a spus ca Ungaria ii trateaza pe refugiati cu „BATA si inseriatul”

news

Ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, a calificat drept „simple minciuni” remarcile premierului Victor Ponta cu privire la gestionarea de catre Ungaria a crizei refugiatilor, apreciind ca respectivele afirmatii sunt nepotrivite pentru un lider din secolul XXI.

Ministerul ungar de Externe l-a convocat marti pe insarcinatul cu afaceri roman pentru a oferi explicatii dupa declaratiile premierului Victor Ponta, informeaza Mediafax, citand MTI. „Domnul Victor Ponta a facut recent declaratii inadecvate despre modul in care Ungaria gestioneaza criza imigrantilor”, precizeaza Ministerul ungar de Externe. Levente Magyar, secretar de stat pentru Comert Exterior si Afaceri Externe in MAE ungar, a exprimat „surprinderea” in legatura cu „incercarile constante ale lui Victor Ponta de a-si salva controversata sa pozitie morala prin minciuni antiungare”, subliniaza diplomatia de la Budapesta.

Peter Szijjarto a apreciat, potrivit agentiei ungare de stiri MTI, preluata de magyaridok.hu, ca probabil crizele politice interne care au zguduit pozitia lui Victor Ponta il fac pe acesta sa faca declaratii „extremiste si mincinoase”.

„Problema tine de capacitatea noastra logistica de a-i trata pe acei oameni ca pe niste oameni, nu cum ii trateaza vecinii nostri maghiari, cu bata si inseriati. Nu sunt de acord cu asta. Domnul Basescu s-a pus in fruntea unui sentiment urat si oribil care exista in toate societatile, si anume un sentiment xenofob. E foarte bine sa facem o dezbatere, dar pe noi cade sarcina sa rezolvam problema. O sa-i tratam pe acei oameni ca si pe noi”, spusese luni Victor Ponta, citat de Adevarul.

Ministrul de externe a precizat ca guvernul de la Budapesta respinge ferm astfel de afirmatii si ii cere lui Victor Ponta sa inceteze cu minciunile la adresa Ungariei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: