Reactie incrancenata a Guvernului fata de prezenta lui Iohannis la Palatul Victoria. Presedintele, acuzat ca incalca legea

politica

Secretarul sgeneral al Guvernului, Toni Grebla, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca prezenta presedintelui Klaus Iohannis la toate sedintele Executivului ar echivala cu incalcarea principiului competentelor partajate ale institutiilor, autoritatilor si puterilor statului.

”Eu sunt convins ca declaratia (presedintelui Klaus Iohannis – n.r.) este una politica, pentru ca daca ar fi una institutionala, ar trebui – banuiesc ca dl. presedinte stie foarte bine prevederile Cosntitutiei si care sunt prerogativele sale in aceasta privinta – ar insemna daca ar dori sa participe la toate sedintele de guvern sa incalce principiul competentelor partajate ale institutiilor, autoritatilor si puterilor statului”, a declarat Toni Grebla.

Intrebat despre faptul ca seful statului a spus ca o ordonanta de urgenta de amnistie si gratiere ar fi o grava eroare, secretarul general al guvernului a spus ca este doar ”o apreciere a presedintelui”.

Presedinte Klaus Iohannis a declarat, marti, ca va participa la sedintele de guvern, ca urmare a ”dorintei premierului de colaborare”. El a mai spus ca o OUG pe amnistie si gratiere ar fi ”o eroare foarte grava pentru Romania”.

Comentarii: